Pregó de Santa Tecla a tres veus

Els tres estudiants seleccionats entre els millors de tot l'Estat per optar a la beca Europa són els pregoners d'aquest any. El discurs parla del paper dels joves a la societat, l'educació i el sentiment per les festes

19 mayo 2017 18:11 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«No creia que anés en serio, però vaig pensar: per què no?», recorda la Clara Sanz. «Vaig pensar que era molt jove i que no podia estar en aquesta posició», assegura el Pau García. «Costa d’assimilar», afegeix el Dani Guerrero. Aquestes van ser les reaccions dels tres pregoners d’enguany quan l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, els va donar la notícia.

El motiu principal del seu nomenament és la seva selecció per a la llista dels 300 estudiants que van optar a la beca Europa. Finalment, el Pau García va ser qui la va aconseguir. Els tres coincideixen que donar el pregó de Santa Tecla és una gran responsabilitat i un honor. «Aprens a veure la teva ciutat des d’un altre punt de vista, amb uns altres ulls», reconeix el Dani.

Aquest nou format de pregó, amb tres persones en lloc de només una (com era habitual), té diversos avantatges segons els protagonistes. «Principalment, el fet de posar en comú les idees de tots. Pensem de maneres molt diferents i havíem de buscar una manera de plasmar els diversos punts de vista però sense contradir-nos», explica el Pau. «Quan un preparava una part, els altres dos la corregien fins a aconseguir que la idea quedés el màxim de sintetitzada possible, plasmar la seva essència», comenta el Dani.

D’aquesta manera, i amb un llenguatge molt directe, els tres estudiants han escrit un discurs que parla «del paper dels joves a la societat i a Tarragona, en particular», avança la Clara. «Creiem que som, d’una manera o altra, la seva representació. També tractem el tema de l’educació i de les festes, és clar», continua. «Volíem parlar de moltes coses però sobretot del sentiment per les festes de Santa Tecla. Molts grups de gent treballen amb molta il·lusió perquè tot tiri endavant, és el més emotiu de la festa», opina el Dani.

Gràcies a la documentació recollida a la Biblioteca Municipal de Tarragona els joves han redactat un «molt bon text, molt treballat», confirma el Pau. També tenen al cap contrastar la seva proposta amb persones que coneguin millor les festes, com ara el professor de l’IES Martí Franquès, Jordi Satorra, que s’ha encarregat del pregó altres anys.

Mentre acaben de polir els últims detalls, els pregoners estan impacients perquè arribi el dia indicat. «Del que tinc més ganes és que arribi el moment de sortir al balcó i veure a tothom, crec que serà un moment molt impressionant», confessa la Clara. «Viuré les festes d’una manera més intensa perquè aquesta oportunitat m’ha fet reflexionar sobre Tarragona i sobre Santa Tecla. Tenim una ciutat magnífica i molta cultura», s’enorgulleix el Pau.

 

Comentarios
Multimedia Diari