Premi per a l'escola El Bosc de Mont-ral

El reconeixement ha sigut per la reobertura del centre que permet un desenvolupament de la localitat de l'Alt Camp

20 diciembre 2018 11:24 | Actualizado a 28 febrero 2019 19:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Escola El Bosc de Mont-ral ha guanyat recentment un primer premi en la tercera edició dels Premis de Món Rural. El guardó que ha correspost al centre de l'Alt Camp s'inclou en la categoria patrimoni rural-micropobles.

El projecte guanyador s’ha basat en el reobriment de l’escola rural i els seus efectes en el desenvolupament local del Municipi, com el centre fa xarxa amb les diverses entitats i associacions locals per aconseguir tenir implicat i dinamitzat el municipi i la pròpia escola.

Una delegació va anar a recollir el premi fa uns dies en un acte que es va  organitzat a la Caixaforum de Girona, amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, l’escriptor Martí Gironell, el director de la Fundació del Món Rural Marc Riera i amb la presidenta de l’Associació Catalana de Micropoble, Carme Freixa.

Des de l’escola han agraït el recolzament de Mont-ral i la presència de l’alcalde, Xavi Pagès, que va anar a Girona per acompanyar a la delegació de l'escola. El professorat ha manifestat que "estem especialment contentes de rebre aquest premi i aquest reconeixement".

Han afegit que "ens quedem amb les paraules de la consellera: sense el món rural no hi ha demà, sempre hi ha un món rural que batega i està viu! cal empoderar-lo i reivindicar-lo! Un món rural que generi oportunitats socials, educatives i laborals".

 

Comentarios
Multimedia Diari