Premis literaris a Constantí

Es tractava del darrer dels actes del programa de Festa Major d’Hivern i la Biblioteca municipal es va tornar a omplir

11 febrero 2019 16:47 | Actualizado a 13 febrero 2019 18:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Constantí ha celebrat aquest diumenge 10 de febrer l’acte d’entrega dels Premis Literaris 2018. Es tractava del darrer dels actes del programa de Festa Major d’Hivern i la Biblioteca municipal es va tornar a omplir un any més per gaudir d’aquesta festa literària, en la que també es va presentar el llibre que recull els millors treballs que s’han presentat a concurs durant aquesta edició.

Silva Editorial, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, han promogut un any més aquests Premis Literaris que han arribat a la seva XII edició, aquest any centrats en la temàtica “Relats de festa”, i amb una xifra de participació que ha arribat als 353 treballs, dividits en 4 categories: la d’adults (a partir dels 21 anys), la de júniors (de 17 a 21 anys), la de joves (de 13 a 16 anys), i la d’infants (fins als 12 anys).

En aquesta categoria, s’ha volgut fer un reconeixement especial, per la seva col·laboració, al col·legi Turó de Constantí, i a l’escola Sant Josep de Reus.

Durant l’acte d’entrega dels premis, es va presentar també el llibre “Relats de Festa”, que recull un total de 102 treballs (com a guanyadors i finalistes) presentats a concurs, en català i castellà, tenint en compte la participació d’escriptors no només locals, sinó procedents de tot el món, i amb gèneres i temàtiques ben variades.

Els guanyadors d’aquesta 12a edició dels Premis Literaris han estat els següents:  en categoria d’adults, Tomàs Camacho Molina amb “Les festes cansen”. En categoria júnior, el primer premi ha estat per Judith Mata Ferrer, amb “La màgia de la festa”; en categoria de joves el primer premi ha recaigut en el constantinenc Xavi Domingo Ferré amb “Centcelles està  de festa”. I finalment, el guanyador en categoria infantil ha estat Teresa Fernández Sáiz amb “La fiesta de cumpleaños”.

Un any més, a iniciativa de l’Ajuntament de Constantí, tots els participants al concurs van rebre una entrada per poder realitzar una visita gratuïta a la vil·la romana de Centcelles.

Comentarios
Multimedia Diari