Presenten dos volums de l’Enciclopèdia Castellera

Els dos primers llibres recullen l’origen d’aquesta tradició fins la temporada del 2016
 

31 marzo 2018 14:02 | Actualizado a 05 abril 2018 12:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els dos primers volums de l’Enciclopèdia Castellera es presentaran aquest dimecres dia 5 d’abril. L’acte serà a la sala d’actes de l’Antiga Audiència a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros i el director de l’Enciclopèdia Castellera, Xavier Brotons.

L’Enciclopèdia Castellera, editada per Cossetània, és l’obra global i de síntesis més actualitzada sobre el fet casteller. Els dos primers volums que es presentaran el pròxim dimecres fan un recorregut històric des dels inicis dels castells fins a 2016. La col·lecció neix amb l’objectiu de recopilar i actualitzar tota la informació sobre els castells i, per això, compta amb la col·laboració dels principals especialistes en cadascun dels diferents àmbits del fenomen casteller. 

El primer volum està dedicat a l’anàlisi dels antecedents dels castells i la descripció dels seus orígens fins al final de la Guerra Civil espanyola. També inclou l’estat de la qüestió sobre els castells nets més polèmics del segle XIX i sobre la possibilitat que s’intentés o fes un castell de deu pisos. El segon analitza la història dels castells des del final de la Guerra Civil espanyola fins a la temporada del 2016. Es tracta, doncs, de la descripció de períodes històrics com la represa de l’activitat castellera després del conflicte bèl·lic i un posterior estancament (1939-1968) i de la recuperació dels folres. Igualment, inclou un estudi dels diferents concursos castellers que hi ha hagut al llarg de la història. Recentment també s’ha presentat el Trivial Castellers, una aplicació gratuïta i solidària que té com a objectiu promocionar el coneixement de la cultura castellera.

Comentarios
Multimedia Diari