Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Presenten dos volums de l’Enciclopèdia Castellera

Els dos primers llibres recullen l’origen d’aquesta tradició fins la temporada del 2016
 

Diari de Tarragona

Whatsapp

Els dos primers volums de l’Enciclopèdia Castellera es presentaran aquest dimecres dia 5 d’abril. L’acte serà a la sala d’actes de l’Antiga Audiència a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros i el director de l’Enciclopèdia Castellera, Xavier Brotons.

L’Enciclopèdia Castellera, editada per Cossetània, és l’obra global i de síntesis més actualitzada sobre el fet casteller. Els dos primers volums que es presentaran el pròxim dimecres fan un recorregut històric des dels inicis dels castells fins a 2016. La col·lecció neix amb l’objectiu de recopilar i actualitzar tota la informació sobre els castells i, per això, compta amb la col·laboració dels principals especialistes en cadascun dels diferents àmbits del fenomen casteller. 

El primer volum està dedicat a l’anàlisi dels antecedents dels castells i la descripció dels seus orígens fins al final de la Guerra Civil espanyola. També inclou l’estat de la qüestió sobre els castells nets més polèmics del segle XIX i sobre la possibilitat que s’intentés o fes un castell de deu pisos. El segon analitza la història dels castells des del final de la Guerra Civil espanyola fins a la temporada del 2016. Es tracta, doncs, de la descripció de períodes històrics com la represa de l’activitat castellera després del conflicte bèl·lic i un posterior estancament (1939-1968) i de la recuperació dels folres. Igualment, inclou un estudi dels diferents concursos castellers que hi ha hagut al llarg de la història. Recentment també s’ha presentat el Trivial Castellers, una aplicació gratuïta i solidària que té com a objectiu promocionar el coneixement de la cultura castellera.

Temas

Comentarios

Lea También