Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Previsions

Jordi Vinyoles/El Feriante

Whatsapp
Nulles acull aquest cap de setmana la Festa del Vi Novell i el tradicional esmorzar del vermador.  FOTO: CEDIDA

Nulles acull aquest cap de setmana la Festa del Vi Novell i el tradicional esmorzar del vermador. FOTO: CEDIDA

Aquests dies és difícil esquivar qualsevol missatge amb caire nadalenc. Quasi impossible, igual que fer-ho amb els captadors d’ONG que trobem en algun trams de la nostra ciutat. Al final la solució és preveure-ho i canviar de carrer. Justament el programa d’aquesta setmana el contingut tractat és 100% nadalenc i els propers també ho seran. Així doncs, si sou dels qui manifesteu obertament «no m’agrada el Nadal», teniu un motiu més per no veure el programa ;-) Això sí, el proper programa el presentaré amb un vestuari peculiar! Farem rises !

Hem conegut una nova entitat aquests dies: el Casal Popular El Rebotim de Vila-seca. Plegats vam a anar a buscar el Tió de la tele. Un de objectius de l’ens és ser una eina de dinamització de la vida social vila-secana mitjançant l’organització d’activitats que puguin resultar d’interès públic i ajudin a plantejar alternatives basades en la cooperació i la igualtat en àmbits com la formació, la cultura, el lleure o l’economia. Des del mes d’octubre ja tenen seu social però portaven ja un parell d’anys creant les bases d’aquest projecte. Us animo que entreu als diferents perfils digitals que tenen per visualitzar què fan i deixen de fer.


Wifi per iniciativa ciutadana
Just dimecres, a la seu social, van fer la presentació del projecte Guificamp. Consisteix en l’expansió pel Camp de Tarragona de la Xarxa Oberta Lliure i Neutral Guifi.net. L’actuació es gràcies a RIFE-H2020 i el desplegament inclou Reus, Almoster, Vilaseca i Tarragona, enllaçant la xarxa existent a l’Alt Camp. Aquest darrer cap de setmana van fer la presentació al barri de Bonavista. Després de Festes tinc ganes de convidar-los per saber més bé com funciona i com el veïnat podem sumar-nos.

Em fa il·lusió aquest fet perquè, sense marxar de Vila-seca, a l’estiu, al programa #estiu12 , hi havia una secció anomenada ‘#elnostretorn ’. Si ho recordeu, el top3 del veïnat en resposta a la pregunta: «què vols que passi a la teva població?» era «que torni la fira de música», en segon lloc «pipicans» i en tercer lloc «millorar el Wifi de la ciutat». Desconec com estan els dos primers però aquest tercer fa pinta que tindrà una resposta gràcies a les iniciatives de l’autogestió i la participació de la ciutadania. Estava previst pels polítics que passés això?

Vam cercar el Tió i també vam anar fins a Torredembarra a recollir l’arbre: ni natural ni de plàstic, de xocolata. Una creació i proposta que ofereixen ‘els nens de Cal Jan’, de la Pastisseria Cal Jan, juntament amb la resta de professionals que hi treballen, com el Magí. I el Xavier es va escapar fins a Reus, a entrevistar el propietari i premiats en la loteria de Nadal de l’administració La Pastoreta. La redacció i els col·laboradors ja tenim el nostre número, 12012! (molt corporatiu però em desprèn la sensació que no ens tocarà). Vosaltres ja teniu el vostre número?

Si voleu esquivar continguts nadalencs, us recordo que aquest diumenge, a banda dels actes amb motiu de La Marató de TV3, també hi ha altres activitats com la 25a Mitja Marató + 10 k Ciutat de Tarragona, que es va haver d’ajornar per les fortes pluges del passat 27 de novembre. I si sou més de menjar i no suar, doncs a Nulles, al celler modernista d’Adernats Vins&Cava, la Festa del Vi Novell amb el tradicional esmorzar del vermador. Allí estarem per descobrir-los. I si no veniu no patiu: al proper programa veureu el reportatge.


I avui: sopars d’empresa
I si al final el diumenge us el passeu tancats a casa, tirats al sofà, possiblement un dels motius sigui per la ressaca que encara duràs amb motiu del sopar d’empresa. Després d’haver treballat de nits, us puc dir que avui divendres és un d’aquells tres dies de l’any en què fas més calaix si tens un negoci de copes (més que Cap d’Any, segons com t’ho muntis).

Els habituals s’indignen dels rius de gent que surten i es pregunten què fan durant la resta de l’any (el darrer cop que s’han fet aquesta pregunta és per Festa Major) i els que surten un cop a l’any et demanen que els posis hits de la seva època juvenil, els indiquis els lavabos o fins i tot et qüestionen el preu de la copa... Segur que tant els qui surten sovint com poc tenen previst, per si de cas, tots els recursos necessaris per l’endemà gestionar la ressaca (aquarius, iboprufenos, resalim...).


Millor tenir previsions
Els qui heu trobat el Tió, segur que l’esteu alimentant cada dia perquè el dia que toqui ‘picar-lo’ cagui a dojo dolços i regals. I si ens volem afortunats i que ens toquin calerons el proper 22 o el 31 amb motiu de la Grossa, ja tenim previst que farem a continuació?! Crec que ni tan sols tenim el cava a refredar per celebrar-ho, però si tenim previst fer ‘le pariper’, com veiem any rere any. Després de Nadal, sempre hi ha els qui tenen previst matricular-se a un gimnàs, fer dieta, aprendre idiomes...

I per als qui tenen previst comprar els regals d’aquestes dates amb temps, potser saben que poden trobar-se l’Albert Espinosa a Reus avui divendres, presentant el seu darrer llibre a les 17.30 h a Galatea Llibres, per adquirir-lo i aconseguir una signatura personalitzada. No sé vosaltres, però quan preguntes en general què tens previst sopar, anar de festa per Cap d’Any o què fer un divendres, trobo més agraït tenir previsions que no pas el típic «No sé».

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También