Primer dia de judici a l'home acusat de matar la venedora de l'ONCE a Valls

La víctima va desaparèixer després de recollir les butlletes que havia de vendrela setmana següent

19 mayo 2017 21:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’exparella del venedor de l’ONCE acusat de matar i robar cupons premiats a una companya de feina a Valls l’ha exculpat dels fets en el primer dia de judici a l’Audiència de Tarragona. El seu advocat també creu que no hi va tenir res a veure i n’ha demanat l’absolució. L’acusat s’enfronta a 35 anys de presó i està previst que declari divendres. Marta L. M. va desaparèixer el 23 de maig del 2013 després de recollir els cupons de tota una setmana i, quatre dies després, la van trobar assassinada a casa seva.

La primera en prestar declaració davant el tribunal va ser Montserrat E. V., la dona que convivia amb l’acusat al Pla de Santa Maria fins al dia que el van detenir, al juliol del 2013. La fiscalia i la defensa han volgut conèixer què va fer l’acusat els dies en què la víctima va estar desapareguda, entre el 23 i 27 de maig. La dona ha afirmat que l’home era «massa tranquil, que no s’enfadava ni s’alterava per res», que «no va faltar cap nit a casa».

La dona, que ara no hi manté cap relació, va explicar que el primer cop que va sentir a parlar de la víctima va ser quan l’acusat li va explicar que havia d’anar a declarar a la policia perquè l’havien trobat morta. «A veure si es pensen que tu ets sospitós, li vaig dir, i ell em va dir que hi anava com a testimoni i que no hi tenia res a veure», va relatar. Preguntada pel fiscal, va confirmar que va observar esgarrapades al braç de l’acusat i va dir que se les va fer «podant la palmera de casa».

L’excompanya sentimental es va referir al fet que l’home va anar a veure-la un dia «molt alterat» al seu lloc de treball perquè «dos nois que anaven en moto li havien pres la motxilla» de la feina. A més, segons va apuntar, un dia es va trobar diversos cupons al garatge, escampats, i els va posar en una bossa i els va «amagar». La dona va aclarir que, posteriorment, durant una visita a la presó, l’acusat li va explicar que hauria trobat alguns dels cupons robats gràcies a «un indigent que els havia vist en un descampat».

Per la seva banda, Sara Gimeno, aleshores subdirectora de l’ONCE a Tarragona, va declarar que, el 2 de juny, l’acusat la va trucar «molt alterat i plorant» dient que li havien estrebat la motxilla des d’una moto i li havien robat els productes que duia. En el reconeixement dels cupons que van trobar a casa de l’acusat, la directora ha indicat que n’hi havia diversos que suposadament li havien robat, alguns fins i tot de «rascats» presumptament per ell i que creu que va «simular» el robatori i va presentar una denúncia falsa. A més, ha confirmat que l’acusat també posseïa una clau que obria el quiosc del carrer Avenir on treballava la víctima.

La responsable de l’ONCE va explicar que la policia li va demanar que identifiqués els cupons que havien trobat en possessió de l’acusat i va confirmar que molts d’ells eren de la víctima. A més, afrimà que van fer seguiment de les butlletes que pertanyien a la venedora assassinada i que van detectar que l’home n’havia cobrat algunes de premiades, un fet «gens habitual», segons va incidir.

La dona relatà que el sistema informàtic els va advertir que el terminal de punt de venda (TPV) de la víctima havia superat el límit de vendes de 3.000 euros i que van procedir al seu bloqueig. La responsable de l’ONCE apunta que van intentar contactar amb ella però que no responia a les seves trucades. L’últim que sabien de la venedora és que el dia 23 havia anat al banc, com cada dijous, a recollir un paquet amb els cupons que havia de vendre durant la setmana següent.

La directora de l’entitat va assegurar que l’acusat portava tres mesos treballant a l’ONCE amb un contracte temporal i en període de pràctiques en un punt de venda del carrer de la Cort de Valls, que tenia «bones vendes» i cobrava uns 450 euros mensuals més comissions.

Comentarios
Multimedia Diari