Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Primer judici a Tarragona en reclamació de l'IPC de les pensions del 2012

CCOO ha coordinat les denúncies individuals d'un centenar d'afectats a la demarcació

ACN

Whatsapp

El govern espanyol va pagar l'any 2012 un increment de les pensions d’un 1% en previsió del percentatge que l'IPC s’incrementaria durant l’any. Quan es va recalcular el percentatge, va resultar un 2,9%, però l’executiu espanyol no va abonar la diferència als pensionistes. Aquest dilluns se celebra a Tarragona el primer judici de la demarcació relacionat amb aquest cas. Els afectats han hagut de presentar reclamacions a títol individual, a diferència d’altres demarcacions on s’ha permès reclamar de manera col·lectiva. Comissions Obreres, que ha coordinat les denúncies individuals d’un centenar d’afectats a la demarcació de Tarragona, alerta que hi haurà un “altíssim percentatge” d’afectats que, per desconeixença, no presentaran reclamació. El judici ja s’hauria d’haver celebrat, però s’ha ajornat en dues ocasions.

Segons Montse Sanahuja, de Comissions Obreres, el govern “va decidir unilateralment” que no pagaria la diferència de l’increment de l’IPC. A més, s’ha queixat que a la demarcació de Tarragona no s’hagin pogut fer les reclamacions de forma col·lectiva per a què tot el col·lectiu de pensionistes en sortissin beneficiats. “En fer-ho individual, si surt favorable només ho serà per una persona”, ha afirmat Sanahuja, que ha recordat que arreu d’Espanya ja han arribat casos de pensionistes als jutjats, alguns de manera col·lectiva.

En cas que els pensionistes guanyin el judici, “a títol individual no estem parlant de gran quantitat de diners”, segons Sanahuja. “Estem parlant de quantitats irrisòries, però hem de tenir en compte que hi ha pensions que són molt baixes i per a aquestes persones ja és un tot”, ha explicat. Sanahuja ha recordat que els pensionistes són un col·lectiu que ja “ha patit moltes retallades” i que “de vegades difícilment arriben a finals de mes”. “També és una qüestió de dignitat”, ha conclòs.

Des de Comissions Obreres recorden que aquest cas afecta als pensionistes que havien de cobrar la pensió al 2012, però que “el govern pot decidir el moment que vulgui tornar-ho a fer”.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También