Projecte: «Vull ser»

El fotògraf i professor visual Jordi Saurí ha impulsat una iniciativa per donar suport al Trastorn d’Espectre Autista (TEA). L’autor realitza conferències i una exposició sobre el tema pel territori

01 mayo 2018 08:38 | Actualizado a 13 junio 2018 17:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El fotògraf i professor visual Jordi Saurí ha impulsat el projecte ‘Vull ser’. Aquesta iniciativa neix per donar suport al Trastorn d’Espectre Autisme (TEA). El projecte es divideix en dues parts. La primera fase és el cicle d’exposicions i conferències que es fan pel territori.

Hi ha sis quadres de text amb frases directes, curtes, clares i optimistes. Per exemple: «Més recerca, el meu cor és blau, o blau, t’estimo sense condicions». Aquesta última frase vol significar que ajudes i dónes suport sense demanar res a canvi. També hi ha 34 imatges de la platja de Cambrils. «Les fotografies volen plasmar la sensibilitat, senzillesa, que facin reflexionar, i estan enfocades el col·lectiu TEA», comenta l’autor Jordi Saurí.

Les imatges estan en parelles i tenen punts de vista diferents. L’objectiu de les conferències és  ser un espai de reflexió, de compartir un alè d’esperança i una excusa per parlar sobre el trastorn de l’espectre autista i que tothom en tingui coneixement. La finalitat de l’exposició és la divulgació i recerca del TEA-Asperger (autisme).

Tots els nens i nenes amb TEA també volen ser, tenen objectius, principalment assolir els seus propis reptes o metes durant la seva vida. La primera fase va començar el passat mes d’octubre i acabarà el novembre a l’Institut d’Estudis Vallencs de Valls.

El proper 8 de maig Jordi Saurí portarà la mostra el centre cívic del Vendrell. També hi haurà la conferència de TEA a càrrec de l’especialista Marta Bodoy i Plans. L’exposició es podrà visitar fins al 25 de maig a l’avinguda d’en Jaume Carner, 1.

«El projecte està tenint una forta acollida i les fotografies estan agradant molt a tothom», afirma Jordi Saurí. Les conferències i l’exposició s‘han realitzat al Catllar, Cambrils, la Selva del Camp, Valls, Salou i Tarragona. Després del Vendrell portaran la mostra a Alcover, Creixell, Torredembarra, Reus i Valls. La segona fase del projecte ‘Vull Ser’ començarà després de la primera fase. La idea és fer un reportatge professional per divulgar-lo a través dels mitjans de comunicació. «Serà un resum de totes les conferències o xerrades realitzades», explica Saurí.

Els beneficis de la visió del reportatge estaran destinats íntegrament a la recerca del TEA de Sant Joan de Déu de Barcelona.


L’autisme
El trastorn de l’espectre autista (TEA) és un trastorn neurobiològic del desenvolupament, que ja es manifesta durant els tres primers anys de vida i que perdurarà al llarg de tot el cicle vital. Els símptomes fonamentals de l’autisme són dos: deficiències persistents en la comunicació i en interacció socials. Patrons restrictius i repetitius de comportament, interessos o activitats. La incidència és d’uns 60 casos per cada 10.000 nens.

Comentarios
Multimedia Diari