Prop de 40.000 persones passaran demà per la Festa de la Calçotada de Valls

La 35a edició començarà avui amb alguns actes previs, tot i que el punt àlgid arribarà demà amb els diferents concursos

19 mayo 2017 20:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls tornarà reivindicar aquest cap de setmana el seu producte culinari més típic, el calçot, amb la Gran Festa de la Calçotada. Cada any, persones d’arreu del país s’apropen fins a la capital de l’Alt Camp en aquestes dates i enguany, la Cambra de Comerç de Valls, espera que la ciutat rebi prop de 40.000 visitants, mantenint-se en les xifres de les passades edicions.

La 35a edició de la festa, que se celebrà demà a partir de les 10 del matí fins a les tres del migdia aproximadament, acollirà una vegada més els actes més tradicionals d’aquest esdeveniment, com les mostres de coure calçots sobre graella, a la plaça de l’Oli; el concurs de salsa, a la plaça del Blat, o les degustacions populars que es realitzen anualment a les places de l’Oli, dels Alls, de les Garrofes i de la Zeta i a la Societat Agrícola. I és que la Calçotada és una festa que se celebra des de 1982 amb un gran èxit de participació.

És per aquest motiu que l’organització aposta per mantenir els actes ja consolidats i anar introduint petites novetats.

Aquest any, per exemple, la Mostra de Cuina del Calçot es trasllada i passa de situar-se del carrer Germans Sant Gabriel, al carrer Jaume Mercadé, just sota del Pati. Així, la desena de restauradors de la comarca podran oferir els seus tastets a base de calçot de Valls més a prop del punt neuràlgic de la festa, el Pati. La mostra estarà maridada per vins de la DO Tarragona.

Pel que fa al nombre de calçots que mourà l’esdeveniment, la Cambra de Comerç de la ciutat calcula que se’n couran 100.000 en una temporada que la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls assegura que és «molt bona». De fet, s’espera que enguany la producció superi els 10 milions de calçots.

El retorn de Wegrzyn

El punt àlgid de la jornada arribarà a la una del migdia de demà, quan es doni el tret de sortida al XXXI Concurs de Menjar Calçots. Fins ara, el barceloní Adrià Wegrzyn és qui té el rècord amb 275 calçots i 3.830 grams, fita aconseguida l’any 2014 després de guanyar aquesta competició cinc vegades consecutives.

La nova normativa implementada l’any passat, que impedeix concursar al vencedor de l’any anterior, no va permetre que Wegrzyn participés en la 30a edició i la primera posició va ser per al lleidatà Josep Maria Godia, que es va queixar d’indigestió. Aquest any, però, Wegrzyn podrà tornar a la competició.

Actes previs

Tot i que la Gran Festa de la Calçotada se celebrarà demà, avui ja es realitzaran algunes activitats prèvies. És el cas de la trobada de Citroën 2 cavalls, que reunirà a desenes de vehicles al carrer del Teatre i a la plaça del Quarter entre avui i demà al matí.

D’altra banda, el passeig de l’Estació acollirà el Mercat de la Calçotada, amb parades d’alimentació i artesania, mentre que al carrer Jaume Mercadé se celebrarà la Mostra de Cuina del Calçot amb una desena de restauradors de Valls i comarca.

Comentarios
Multimedia Diari