Prop de 400 joves de l’Alt Camp experimenten l’esport adaptat

Han practicat diverses disciplines esportives que realitzen les persones amb alguna discapacitat, des de bàsquet fins a golbol

19 mayo 2017 17:26 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Jugar a bàsquet amb cadira de rodes, fer futbol amb les mans immòbils a l’esquena, córrer amb els ulls tapats o practicar tennis taula asseguts en una cadira. Aquestes són algunes de les pràctiques esportives adaptades que prop de 400 alumnes de 2n i 3r d’ESO de quatre instituts de l’Alt Camp van poder experimentar ahir en primera persona.

La jornada, que es tractava de la segona edició de l’‘Adapta’t a l’Esport’, es va celebrar a la zona esportiva del Vilar de Valls en el context de la IV Setmana de les Capacitats i amb la participació de l’institut Narcís Oller, Jaume Huguet i Serra de Miramar de Valls i de l’Institut Fonts del Glorieta d’Alcover.

L’activitat es va dur a terme al llarg de tot el matí entre el pavelló Joana Ballart i les pistes de futbol del Vilar, on els joves van ser dividits en petits grups i tots van poder fer un tast de diverses disciplines esportives que practiquen les persones amb discapacitat: des de bàsquet, zumba, futbol, tenis taula, atletisme o hoquei adaptat, a jocs més específics com el boccia, equiparable a la petanca; eslàlom i golbol.

«Ha sigut una activitat molt interessant. És una manera de prendre consciència del dia a dia de les persones que pateixen algun tipus de discapacitat», explicava Aina Aguadé, alumna de l’Institut Jaume Huguet de Valls, un cop finalitzada la jornada.

Precisament, aquest era l’objectiu de l’activitat, «que els joves se sensibilitzin amb aquest col·lectiu, que sàpiguen com és el seu dia a dia i les seves dificultats», explicava el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Valls, Eduard González, que també destacà la forta implicació dels estudiants.

La jornada va ser organitzada pel Patronat Municipal d’Esports i el Consell Esportiu de l’Alt Camp, amb la col·laboració de la Fundació Ginac, la Federació Mestra-Cocemfe Tarragona i l’Institut Jaume Huguet.


Continuen les activitats
La Setmana de les Capacitats finalitzarà demà amb una festa al Pati, on les diverses entitats vallenques que treballen per aquest col·lectiu oferiran tallers i activitats de divulgació. A les 12.30 h, es farà la lectura de consignes, a càrrec de les entitats, i el parlament institucional de l’Ajuntament de Valls. A continuació, els Castellers de la Il·lusió aixecaran un pilar i la festa finalitzarà amb la ‘Dancemob Balla’.

Comentarios
Multimedia Diari