Propostes musicals a Valls per maridar el vi

Reportatge. Una dotzena de cellers presenten fins demà els seus vins als vallencs i visitants que s’apropen a la plaça del Pati

11 mayo 2019 15:13 | Actualizado a 13 mayo 2019 17:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Vuit propostes musicals per maridar els vins d’una dotzena de cellers de la DO Tarragona, en un ambient tranquil. Ja fa dies que els carrers de la ciutat s’anuncia la Music Valls Va de Vins. Fins i tot alguns comerços s’hi han adherit. Els clients que omplien una butlleta amb quatre segells de diferents establiments rebien un tiquet d’una degustació de vi.

Ahir va començar la 7a edició de la Music Valls Va de Vins que s’allargarà fins demà diumenge. Centenars de vallencs i amants del vi van apropar-se ahir al vespre al Pati –malgrat la pluja, que també hi va ser present– per gaudir de la música i tastar les novetats d’una dotzena de cellers del territori. De fet, hi ha una setantena de vins de la dotzena de cellers de la DO Tarragona. La gastronomia local també té un paper important en aquesta cita, i per aquest motiu molts dels visitants aprofitaven per acompanyar el vi amb una degustació.

En l’apartat musical, la principal novetat és que s’afegeix un segon espai a banda de la plaça del Pati, que és on tenen lloc els principals concerts i també on es troben els cellers amb els seus estands. El nou escenari és el Refugi Antiaeri situat a la Plaça del Blat. Aquest espai va acollir ahir i avui dos concerts molt especials acompanyats d’un tast de vi. Tota la recaptació d’aquests dos concerts anirà a la delegació local de la Lliga Contra el Càncer. 

Pel que fa als tiquets, el funcionament és el mateix que la darrera edició. El preu del tiquet és de 10 euros i inclou una copa de vi marcada per a l’ocasió i cinc degustacions dels vins presents a la fira. També hi ha diferents degustacions gastronòmiques de restaurants de l’Associació de Restauradors de Valls i dos productors de ‘Fet a l’Alt Camp’.

Ahir a les vuit del vespre, a la plaça del Pati va actuar el grup de soul Sardina’s Golden Rule, que estrenava el guitarrista Toni Just, que compagina aquest grup amb La Soul Machine. Les autoritats van inaugurar la fira i van tastar algun dels vins. La nit, a partir d’un quart de deu del vespre la va tancar el cada vegada més popular Èric Vinaixa, amb tota la seva banda presentant el disc ‘Caos a mig camí’. 

La 7a Music Valls Va de Vins posarà el punt i final demà al matí amb una programació dedicada al públic familiar que podrà gaudir de la presentació a Valls del Festival Minipop, tal i com s’fet en els darrers anys. En aquesta ocasió, la proposta musical serà doble. A partir de les dotze amb l’actuació del grup de pop/rock independent Ran, Ran, Ran al qual seguirà la sessió de música en vinil a càrrec de DJ Albeta Franklin. Les actuacions es compaginaran amb diversos tallers pels més petits. La cita ja s’ha consolidat a la capital de l’Alt Camp i enguany arriba a la setena edició. L’organització espera superar les 7.000 degustacions si la climatologia acompanya.

Comentarios
Multimedia Diari