Protagonisme femení a la 22a edició del Capsa Music Festival de Tarragona

Cultura. El Teatre Auditori del Camp de Mart va ser, novament, l’escenari del festival de l’aMt.

19 agosto 2021 05:20 | Actualizado a 19 agosto 2021 05:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) va celebrar ahir el 22è Capsa Music Festival en una edició marcada per un clar empoderament femení. Les Maruja Limón, amb el seu pop flamenc, el Nerea Bassart Trio, amb el seu funk-soul, i la Reïna, des de Mallorca, van ser les protagonistes, juntament amb el grup de rock 2UT de l’aMt, d’un festival que va fer gaudir d’allò més als assistents al Teatre Auditori del Camp de Mart. Així, l’aMt, fidel al seu tarannà de ser capdavanters amb les altres programacions de Tarragona i la seva àrea d’influència, va complir l’objectiu de descobrir, posar en valor i oferir el bo i el millor de l’actual música catalana.

Sobre el paper femení al festival, el president de l’aMt, Xavier Pié, explicava que «a l’hora d’organitzar-lo posem totes les propostes sobre la taula, independentment de l’estil i el gènere musical i de si són dones o són homes, i valorem l’interès, el potencial i la disponibilitat de cada grup. Finalment ens va sortir així, amb tres dels quatre grups compostos o liderats per dones, fet que ens alegra moltíssim».

Amb tot, Pié celebrava que «aquest festival va néixer amb l’esperit reivindicatiu de buscar un espai per als músics de la ciutat i, un cop ho vam aconseguir, des de llavors hem anat treballant amb una base d’operacions des d’on anem tirant endavant aquest festival, entre altres, que serveix de plataforma per molts grups». A banda del Capsa Music Festival, el president assenyala que l’associació organitza també una programació estable durant l’any a la Capsa de Música, a l’edifici de la Tabacalera, la qual, d’ençà que va començar la pandèmia, s’ha vist afectada, ja que s’han restringit sobretot les activitats en espais interiors. Malgrat tot, Pié defensava que «hem mantingut els cicles que hem pogut, com ara el de Música al Carrer o el de Música al Diable, que fem al Pont del Diable, ja que són a l’aire lliure».

La covid-19 també ha obligat, precisament, a celebrar les dues últimes edicions del Capsa Music Festival, que se celebra sempre per les festes de Sant Magí, al Teatre Auditori del Camp de Mart. «Al començament de tot es duia a terme als jardins exteriors de la Tabacalera, amb una infraestructura molt potent i després, amb la crisi econòmica i una caiguda dels recursos de l’associació, ho vam traslladar als jardins interiors, amb un format més auster», explicava Pié. En aquesta línia, agraïa la proposta que l’Ajuntament va fer l’any passat a l’associació de dur a terme el festival al Camp de Mart. «Va ser un descobriment perquè ja sabíem que el Camp de Mart era un lloc emblemàtic, però amb la pandèmia ha quedat clar que, a més, és un espai necessari per a la ciutat», deia Pié.

Finalment, el president de l’Associació de Músics de Tarragona es mostrava esperançat en, de cara al futur, tornar a la normalitat. «S’ha demostrat que, si es fan les coses bé i se segueixen les normes establertes, la cultura és segura i la música no ha de parar de sonar», defensava Pié, que recordava que durant el confinament «la música ens va ajudar moltíssim, tot i que no hi ha res comparable a gaudir-la en directe».

Comentarios
Multimedia Diari