Más de Tarragona

Protecció Civil activa l'alerta del pla Neucat per les nevades de Tarragona, Lleida i la Catalunya Central

El 112 ha rebut 1021 trucades per la pluja i la neu fins a les 8 del matí

Redacció/ACN

Whatsapp
Imatge de Montbrió de la Marca, al terme municipal de Sarral (Conca de barberà), aquest matí. Foto: Cedida

Imatge de Montbrió de la Marca, al terme municipal de Sarral (Conca de barberà), aquest matí. Foto: Cedida

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya, Neucat, per la neu que cauen a Tarragona, Lleida i la Catalunya Central, i per les afectacions viàries en algunes vies principals. Cal recordar que prèviament s'havia activat l'alerta del pla Inuncat per les pluges. Fins a la una de la matinada el telèfon 112 havia rebut 701 trucades per la pluja i la neu, 310 de les quals al Barcelonès, 116 al Baix Llobregat, 80 al Vallès Occidental i 41 a la Conca de Barberà. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les nevades s’estan donant entorn als 500 metres i esporàdicament podrien arribar a baixar fins als 300 durant la matinada. Es preveu que el fenomen s'allargui durant les properes hores.

Les nevades estan prenent a les comarques de la Conca de Barberà i l’Alt Camp i les màquines llevaneus treballen a l’AP-2, N-240 i C-14, que tenen diverses afectacions i talls intermitents. També hi ha afectacions i es treballa a les vies secundàries de la zona.

Abertis ha activat el seu pla d'emergències particular en fase d'alerta per les afectacions de la neu en l'AP-2. Els Mossos d’Esquadra restringeixen la circulació de vehicles articulats i pesants des de l'entrada de l'AP-2 del Pla de Santa Maria.

A dos quarts de tres de la matinada hi havia diverses carreteres tallades per neu, la N-240 i C-14 a l'alçada de Montblanc, la T-222 a l'alçada de Forest, la T-230 a l'alçada de Conesa, la T-704 a l'alçada de la Febró i la TV-7004 a l'alçada de Vilanova de Prades.

D'altra banda es feia seguiment de possibles incidències a l’A-2 al seu pas per l’Anoia, la Segarra i l’Urgell on nevava però la neu no prenia. Protecció Civil alertava de la possibilitat d'incidències a la zona de la Panadella i al Bruc.

Pel que fa a la pluja, Protecció Civil ha alertat de l'augment "destacable" del cabal del riu Llobregat, i ha recomanat evitar accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments. A Barcelona, a dos quarts de dues de la matinada Barcelona s'havien enregistrat ja 100 litres de pluja per metre quadrat al Castell de Montjuïc.

Pel que fa a les carreteres, en aquests moments, hi ha una via tallada per neu i set on és obligatori l’ús de cadenes per circular.

Vies tallades:

• C-14 al Coll de Nargó

Vies on és obligatori l’ús de cadenes:

• B11 al Bruc

• BP-1101 al Bruc

• BP-1103 al Bruc

• C-13 a Castell de Mur cap a la Pobla de Segur

• C-1311 a Tremp cap el Pont de Montanyana

• C-14 a Ponts cap a Basella

• C-1412b a Tremp cap a Isona

Podeu consultar l’estat de les carreteres al web del Servei Català del Trànsit

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También