Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Pla INUNCAT, un cop finalitzat l'episodi de fortes pluges de la passada matinada

El telèfon d´emergències 112 ha rebut 314 trucades relacionades amb les fortes pluges d´ahir i la passada matinada, sobretot amb origen al Segrià. Cap d´elles per una incidència greu

Redacció

Whatsapp

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d’Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT ateses les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya SMC i per la disminució de les tempestes que es van produir ahir i durant la passada matinada.

 Segons informa el SMC, s’esperen superacions del llindar d’intensitat de pluja de 20mm/30 min a partir de migdia i fins al vespre a les comarques de Conca de Barberà, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Anoia, Bages, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Osona, Selva, Garrotxa i Ripollès. Els xàfecs poden anar acompanyats localment de tempesta.

 El telèfon d’emergències 112 ha rebut 314 trucades relacionades amb les pluges des d’ahir al matí fins a les 7 hores d’avui, cap d’elles per una incidència greu. El 41% de les trucades (129) s’han concentrat a la comarca del Segrià i 98 d’aquestes s’han fet des de la ciutat de Lleida; des de Tarragona s’han fet 18 trucades i 9 des de Barcelona. Els avisos al telèfon 112 han estat principalment per inundacions de baixos, filtracions i obstacles a la calçada.

 Els Bombers de la Generalitat han atès 177 serveis per la pluja a tot Catalunya, entre les 21.00 hores d’ahir i les 10.00h d’aquest matí. El major nombre de serveis s’han fet a la Regió de Lleida (119), però a mesura que la tempesta es desplaçava cap a l’est, els Bombers de la Generalitat també han hagut d’atendre serveis a la Regió de Tarragona (13), a la Metropolitana Nord (14), a la Centre (11), la Metropolitana Sud (15), a Girona (2) i les Terres de l’Ebre (3).

 A Montoliu de Lleida, els Bombers de la Generalitat han retirat les restes d’un sostre d’uralita de la Cooperativa local que havia caigut al damunt d’uns vehicles estacionats i tallaven part de la LV-7002. A Juneda s’ha fet el sanejament de la paret perimetral d’un pati que ha caigut a la via pública, al carrer Anselm Clavé. A Aitona, han retirat part d’una planxa de xapa caiguda a la teulada d’un edifici veí. I a Vic, han treballat en el despreniment d’un sostre i part de la coberta que ha arrossegat part de la façana d’una casa deshabitada.

 Els Bombers de la Generalitat també han intervingut en 3 serveis de llamp; per un petit foc forestal de 150 metres quadrats a Ginestar, per revisar un petit incendi sufocat per veïns a Mediona i per sanejar una paret foradada per un llampec als Hostalets de Pierola, al carrer Manresa, 96.

 Activitats de Joventut

-A la Torre de Cabdella (ahir durant la tarda) un agrupament que estava acampat a la Plana de

Mont-ros a prop d’un riu s’ha traslladat a una escola del municipi de la Torre de Cabdella a

causa d’una tempesta. Acabaven l’activitat diumenge i van decidir finalitzar ahir. Els pares anaven a buscar-los al vespre.

-A Capolat (Berguedà), els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra van traslladar un agrupament de Tiana (18 menors i 7 monitors) a l’alberg de Berga a causa d’una forta tempesta amb llamps.

-A Cabanelles, l’agrupament escolta SKUES de Barcelona ha estat traslladat des

del terreny d’acampada a un local del centre cívic del municipi. L’alcalde de Cabanelles ha sol·licitat a Creu Roja 20 mantes per als nens.

 Subministrament elèctric, incidències ja tancades

Durant l’episodi de pluges s’ha produït un tall en el subministrament elèctric a Lleida que va afectar 3.900 abonats. A Montblanc, 635 abonats s’han quedat sense llum aquesta matinada. A Aiguamúrcia, una incidència relacionada amb el temporal ha afectat a 240 abonats i a Castellar de N’hug ha afectat a 260 abonats. Tots els abonats ja han recuperat el servei.

 Plans activats:

S’ha activat en Alerta el Pla del Parc Fluvial del Besòs.

 Incidències carreteres:

Durant la matinada, a la C-35 pk 51 (Santa Maria de Palautordera) ha caigut un arbre que ocupava parcialment la carretera. Manteniment de carreteres l’ha pogut retirar i no hi ha hagut afectats.

Segons dades de l’SMC, alguns registres d’intensitat màxima (l/m2 en 30 minuts) de les darreres pluges són:

Mollerussa (Pla d’Urgell) 36,7

Tivissa (Ribera d’Ebre) 36

Els Alamús (Segrià) 34,1

Alcarràs (Segrià) 31,8

Vic (Osona) 26,3

Girona 21,8

Alguns registres destacables d’acumulació entre divendres i la matinada de dissabte (fins a les 5 hores) són:

Espot (2.519 m) (Pallars Sobirà) 63,7 l/m2

Tivissa (Ribera d’Ebre) 58,1 l/m2

Aitona (Segrià) 48,5 l/m2

Torres de Segre (Segrià) 43,7 l/m2

A més, les tempestes han anat acompanyades de força aparat elèctric: 4.991 llamps han tocat terra.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También