Protecció Civil demana precaució i evitar activitats al mar, zones d’arbres i jardins

El comitè de seguiment de l’episodi meteorològic advers demana «precaució» en la conducció de cara al temporal fins dimecres. El vent i la pluja poden ser els protagonistes

20 enero 2020 09:10 | Actualizado a 20 enero 2020 09:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Protecció Civil ha demanat evitar activitats en zones marítimes, així com en espais amb arbres, parcs i jardins a les ciutats, davant d’una situació «complicada». Així ho van explicar ahir els representants de Protecció Civil, del MeteoCat i del Servei Català de Trànsit, durant una roda de premsa posterior a la reunió del comitè de seguiment de l’episodi meteorològic advers.

El comitè va demanar «precaució» amb la conducció de vehicles, de cara al temporal que afectarà, sobretot, avui, demà i dimecres. El temporal, «poc freqüent al gener» segons la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, donarà lloc a fenòmens meteorològics «força extrems». Al seu torn, el cap de l’àrea de predicció MeteoCat, Santi Segala, va explicar que s’espera que el vent arribi a bufar a més de 70 quilò-metres per hora a la costa, i que les onades podrien superar els sis metres d’alçada al litoral entre demà i dimecres. La cota de neu podria baixar als 200 metres les properes matinades, amb precipitacions que afectarien ja tot l’est del Principat.

Protecció Civil també va recordar les alertes per pluja, neu, vent i mala mar davant les prediccions meteorològiques per a les pròximes hores, en què el temps empitjorarà considerablement a conseqüència de la borrasca Glòria.

Precaució a la costa tarragonina

El servei de meteorologia Meteocat va incidir en els episodis de neu a les zones altes del sud de Tarragona, així com mar de fons i mar molt gruixuda en punts del litoral tarragoní. A la Costa Daurada aquestes fenòmens de mar de fons ja es van deixar veure ahir en alguns punts, com a Salou i Cambrils, a on la situació es va normalitzar a mig matí. Les plujes caigudes a primeres hores del dia van fer pensar en unha circunstància més complicada que finalment no es va produir.

El servei meteorològic preveu que les onades superaran avui els quatre metres al litoral tarragoní, tot i que puntualment poden superar els vuit metres.

Protecció Civil indica que «es preveu que sigui un temporal excepcional, que afecti el front marítim», de manera que recomana respectar les limitacions d’accés a les zones properes a la costa. El seu subdirector, Sergio Delgado, va tornar a demanar «precaució» a les zones de mar, jardins i parcs així com evitar la mobilitat arreu on nevi, petició a què es va sumar la subdirectora del Servei Català de Trànsit, Lourdes Puigbarraca. Delgado també va reiterar la cautela a la ciutadania davant una situació «complicada» si es confirmen les prediccions.

També el cap de l’Àrea de Predicció del Meteocat, Santi Segalà, va afirmar després de la reunió del comitè de seguiment d’ahir que les pròximes hores es registraran fortes pluges a Barcelona ciutat i les comarques del seu entorn i que s’intensificarà el temporal al mar.

Comentarios
Multimedia Diari