Protecció Civil manté el pla en prealerta per fort vent fins demà al matí a Tarragona i Terres de l'Ebre

L'episodi de vent de diumenge i dilluns ha estat especialment intens, amb un total de 1.915 trucades al telèfon d'emergències 112

19 mayo 2017 16:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta tarda l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la millora de la situació meteorològica per fort vent i la resolució de la majoria d’incidències en el territori. Tot i així, encara es registren algunes actuacions per vent i se’n poden produir d’esporàdiques les properes hores. 

A partir del migdia, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC, el vent fort ha anat afluixant a tot el territori de forma generalitzada excepte a les comarques de Tarragona, l'Empordà i el Pirineu. De matinada i fins demà al matí, la zona afectada pel fort vent es limitarà bàsicament a la zona del litoral de Tarragona i Terres de l’Ebre. 

L’episodi de fort vent del cap de setmana i d’avui dilluns ha estat especialment intens a les comarques de Tarragona i Barcelona, amb nombroses incidències en el territori i també greus danys personals a dues persones a les quals els va caure un arbre a Salou, i les dues persones ferides per la caiguda d’un pal a la T-11 a Reus. 

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut (des d’ahir i fins avui a les 17.00h) 1.915 trucades que han generat 1.330 incidències a causa dels forts vents. La majoria d’aquestes han estat per caiguda d’arbres o branques a la calçada, incidències de trànsit, danys en mobiliari urbà, caiguda de tendals o cobertes i risc estructural. 

El 60% de les trucades s’han traslladat a Bombers de la Generalitat i a Bombers de Barcelona, i l 38,7% de les trucades s’han traslladat a Mossos d’Esquadra i Policies Locals (incidències de trànsit i afectacions a les calçades). Per comarques, les localitzacions més afectades han estat: Tarragonès (318 trucades), Baix Llobregat (299 trucades), Baix Penedès (232 trucades), Baix Camp (213 trucades), Barcelonès (200 trucades), Vallès Occidental (126 trucades) Segrià (92); Alt Penedès (73); Garraf (67) i Baix Ebre (37). Per municipis, el telèfon 112 ha rebut: 207 trucades des de Tarragona, 154 des de Barcelona, 133 des de Reus, 98 des del Vendrell, 77 des de Lleida, 74 des de Calafell, 68 des de Terrassa, 57 des de Sant Boi de Llobregat, 49 des de Gavà i 43 des de Cambrils. 

De les trucades al telèfon d’emergències 112 s’han derivat avisos als Bombers de la Generalitat, que han atès 1.121 avisos relacionats amb l’episodi de vent des que va començar ahir a les 8 del matí i fins avui a les 18 hores de la tarda. Des de les 12 hores d’aquest migdia se n’han rebut 108. Per regions d’emergències, els serveis es distribueixen de la manera següent:

· REGirona: 36

· RELleida: 73

· RETarragona: 433

· REMNord: 190

· RECentre: 12

· REMSud: 355

· RETerresEbre: 22

· REValdAran: 0

El Servei Català de trànsit informa que es manté vent moderat a l’AP-2 entre Lleida i el Vendrell; i a l’AP-7 entre Salou i Vilafranca del Penedès. 

En aquest episodi de fort vent hi ha hagut diverses incidències en el subministrament elèctric. Hores d’ara encara es manté la incidència de manca de subministrament elèctric a 276 abonats de Torroella de Montgrí a causa de la caiguda de dues torres elèctriques. 

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquesta tarda l’Alerta del Pla Bàsic d’Emergència Municipal per ventades, i els Bombers de Barcelona han realitzat 144 serveis a la ciutat relacionats amb l’episodi de vent, la majoria relacionats amb l’arbrat de la ciutat (branques caigudes o arbres caiguts), i per caiguda i afectacions d’antenes i materials de façanes. 

Les policies locals, així com les brigades municipals i els voluntaris de Protecció Civil també han realitzat actuacions arreu del territori a causa de les fortes ventades.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari