Protecció Civil prova dijous 86 sirenes d'accident químic

13 dels 38 municipis catalans estan a Tarragona i Terres de l'Ebre. Tres de les noves senyans acústiques estan a Terrassa

06 noviembre 2018 12:47 | Actualizado a 07 noviembre 2018 10:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Protecció Civil de la Generalitat provarà aquest dijous l'efectivitat del so i la cobertura de les 86 sirenes que alerten d'accident químic en 38 municipis catalans.

Entre les 10 i gairebé la una del migdia s'activaran seqüencialment totes les sirenes. Aquesta prova es fa dos cops l'any no només per comprovar que les alarmes funcionen, sinó també per familiaritzar la ciutadania amb el so d'avís i els consells a seguir en cas d'accident real.

Per primer cop sonaran les tres noves alarmes instal·lades a Terrassa, on s'ha fet una campanya informativa. Una seixantena de centres escolars amb més de 26.675 persones aprofitaran la prova per fer un simulacre de confinament.

La sirena consta de tres senyals ondulants d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha acabat el risc, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada.

Durant la prova, Protecció Civil farà un enviament massiu de missatges a través de l'aplicació per a mòbil de la Generalitat. També s'informarà a través de Twitter. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya enviarà un missatge de mòbil a les persones sordes que viuen en zona de risc químic, i es farà una trucada de veu automàtica als habitants de la zona de Campredó, que no tenen cap altre mitjà d'avís.

A la demarcació de Barcelona participaran en el simulacre Barcelona ciutat, Terrassa, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Granollers, Canovelles, Montornès del Vallès, Sant Celoni i Gualba.

A Girona es farà la prova a Riells i a Viabrea; a la Catalunya Central sonaran les alarmes a Castellgalí i Sant Vicenç de Castellet.

A Tarragona es realitzarà el simulacre a Tarragona, Constantí, Perafort, la Pobla de Mafumet, el Morell, Vilallonga del Camp, els Garidells, els Pallaresos, la Canonja, Vila-seca i Salou, mentre que les Terres de l'Ebre s'activaran les alarmes a Flix i Tortosa.

Per al simulacre de dijous s'han repartit 68.000 fulletons i 7.000 cartells. En cas d'accident químic real, la mesura de protecció més segura és confinar-se en l'edifici més proper i tancar portes, finestres i sistema de ventilació.

Horaris

  • 11.20 hores Polígon Nord Tarragona
  • 11.20 h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Nord Tarragona
  • 11.30 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
- Vilallonga del Camp: Piscina Municipal (C/ Alfons el Cast amb C/ Dr. Mestres)

- El Morell: CEIP Ventura Gassol

- La Pobla de Mafumet: Casal Municipal - C/ Molí Tendre

- Els Pallaresos: Urbanització Pallaresos Parc i C/ Pau Claris amb Av. President Macià

- Els Garidells: Ajuntament

- Perafort: Barri de Puigdelfí (Casal Municipal) i Ajuntament

-Constantí: Plaça del Castell /Església; Institut Estudis Secundaris i Polígon Industrial

-Tarragona Nord i Sant Salvador: Urbanització Sant Salvador (Club de Tir); Urbanització Sant Salvador (Junt accés des de la N-340); Universitat Rovira i Virgili i Polígon Industrial Riu Clar (Dins Lavaflix)

  • 11.40 hores Polígon Sud Tarragona
  • 11.40 h Activació en alerta de les sirenes del Polígon Sud Tarragona
  • 11.50 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
- Tarragona: Barri de Torreforta (Parc de Bombers i Camp Municipal de Futbol); Barri de Bonavista (Centre d’Assistència Primària i CEIP Bonavista); Barri de Camp Clar (Edifici FECSA i Centre Segur. I Cond. Salut Treball); Avinguda de la Independència (Junt l’Eroski); Prolongació carrer Joan Miró (Junt al Francolí); Polígon Industrial Entrevies; Moll de Costa; Barri del Serrallo; IES Vidal I Barraquer; i Universitat Laboral

- La Canonja: Col·legi públic i Ajuntament

-Vila-seca: Urbanització la Pineda (Col·legi Públic); Urbanització la Pineda (Dins l’Aquópolis); Col·legi públic Sant Bernat; Col·legi públic Mestral i Edifici IES Vila-seca

- Salou: Urbanització Mirador i Urbanització Cova Mar (Av. de la Pedrera)

  • 10.40 hores Flix i Tortosa
  • 10.40 h Activació en alerta de les sirenes de Terres de l’Ebre
  • 10.50 h Activació de les sirenes en fi d’alerta
- Flix: Turó del Castell Vell i Punta del Canó

- Tortosa: Polígon Campredó

 

Comentarios
Multimedia Diari