Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Prova pilot per recollir residus porta a porta a Montblanc

L’inici del servei es preveu per a l’1 d’octubre i tindrà una durada de sis mesos
 

A. T.

Whatsapp
La prova pilot es realitzarà al nucli antic de la vila. FOTO: CEDIDA

La prova pilot es realitzarà al nucli antic de la vila. FOTO: CEDIDA

L’Ajuntament de Montblanc va aprovar en el Ple i per unanimitat el conveni amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per a la prestació del servei integral de recollida porta a porta, el transport i el tractament de residus sòlids urbans.

L’inici del servei es preveu que sigui el dia 1 d’octubre de 2018 i tindrà una durada de sis mesos de prova pilot. El pressupost del servei de recollida, durant els sis mesos de la prova pilot, és de 48.000 euros, dels quals el consistori pagarà la meitat, 24.000 euros. La vigència del conveni és de sis mesos, que és la durada de la prova pilot.

En cas que s’acordi la continuïtat d’aquest nou servei, es podrà prorrogar fins a l’aprovació del nou conveni per a la gestió integral dels residus municipals.

El servei consistirà en realitzar un servei de recollida porta a porta dels residus municipals de Montblanc, concretament a l’interior del recinte emmurallat; cada habitatge disposarà de dos cubells: un de marró de 25 litres per la FORM, i un altre, també de marró però amb tapa taronja, per al multiresidu (envasos, paper i rebuig) de 30 litres.

La recollida es realitzarà amb una periodicitat diària, segons el tipus de residu, de diumenge a divendres; per al vidre, es mantindran els contenidors iglús del sistema actual; la ruta de recollida s’iniciarà a les deu de la nit; durant el mes de setembre, es posarà en marxa la campanya d’educació ambiental per a la implantació del servei, que consistirà en material divulgatiu, campanya als mitjans de comunicació i repartiment del material per a cada usuari, i realització d’un servei de recollida de voluminosos, un dia per setmana, prèvia demanda. 

L’objectiu és establir els pactes necessaris entre ambdues administracions per dur a terme una prova pilot d’un servei de recollida porta a porta al nucli antic de Montblanc, delimitat pel recinte emmurallat.

Temas

  • montblanc
  • societat
  • residus

Comentarios

Lea También