Quaranta anys venent sostenidors al carrer Reding

Josep Maria Juan, un conegut empresari tarragoní, va obrir la botiga l’any 1977. Actualment és un dels locals de referència en roba interior

30 junio 2017 10:37 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cada caixa de sostenidors té dibuixos i colors. Va ser idea de la Rosa Alcalà, dependenta de la cotilleria Pirineos 3, situada al carrer Reding. El propietari, un conegut empresari tarragoní, Josep Maria Juan Biosca, explica orgullós que «cap altra botiga té aquest estoc. Som especialistes en sostenidors». I és veritat, en tenen molts, de tots colors, copes i talles. Per això la dependenta, més coneguda com a Rossi i que fa 40 anys que hi treballa, va idear una tècnica per saber quins sostenidors són sense treure’ls de la caixa. «Només amb un cop de vista», assegura el propietari. Si tenen estampat de flors a la caixa, hi ha dibuixada una flor, i, si els sostenidors porten un llaç, també es dibuixa.

La botiga Pirineos 3 va néixer l’any 1977 en mans de l’actual propietari, Josep Maria Juan, del seu pare –soci capitalista– i d’un altre soci. «Sempre havia tingut l’obsessió d’obrir una botiga. M’agradava el món del comerç, però mai feia el pas. Finalment, vaig decidir quedar-me el local», explica Juan, qui afegeix que «el 23 de juny de 1977, vam venir a la botiga a col·locar els articles a les estanteries. Vam deixar la porta oberta i va començar a entrar gent a comprar. Nosaltres despatxàvem. Així es va inaugurar la botiga». D’això, en va fer 40 anys la setmana passada. Pirineos 3 està de celebració.

Tres ginecòlegs de la ciutat recomanen a les seves pacients visitar Pirineos 3

En un principi, la botiga venia de tot: roba per dona, per home, per nens, mantes, texans, cotilleria, etc. Això va ser així fins a l’any 1984, quan l’Ajuntament de Tarragona i la Cambra de Comerç van organitzar un viatge a Montpelier amb els comerciants de la ciutat. «Allà vaig adonar-me que havia d’especialitzar-me, de centrar-me en un article. Vam decidir fomentar la cotilleria i, a poc a poc, vam anar eliminant la resta», relata Josep Maria Juan, qui afegeix que «la meva dona em deia que ens arruïnaríem, però ara puc assegurar que, gràcies a aquella acció, avui som qui som: els pioners en venda de roba interior».

Pirineos 3 ven sostenidors que no es troben a cap més lloc: fins a 9 copes diferents i des de la talla 85 a la 160. La botiga té l’orgull de poder dir que tres ginecòlegs de la ciutat, recomanen a les seves pacients visitar Pirineos 3.

El propietari recorda, amb rostre trist, els deu anys de les obres del Mercat Central

«Mantenir aquest estoc és un sacrifici, i més després d’aquests 10 anys». I és que no tot ha estat positiu. Josep Maria Juan canvia la cara quan recorda aquests deu últims anys, els de les obres del Mercat. «El moment més complicat va ser des del 2009 al 2010. La zona del voltant del Mercat va ser molt castigada: pols, soroll, carrers aixecats, tanques, etc.», explica Juan, qui afegeix que «tenim l’esperança que tot millori, però hem de pensar que els tarragonins han estat deu anys sense passar per aquesta zona. Hem de recuperar els hàbits».

Josep Maria Juan presumeix de no vendre sostenidors barats, però sí bons. Té 66 anys i encara no veu el moment de jubilar-se. «Dues són les raons que m’empenyen a venir a treballar cada dia. La primera és que gaudeixo de la meva feina i, la segona, que tinc enterrada la meva jubilació en aquesta botiga. Han estat anys molt durs», assegura el propietari. Els seus fills no volen continuar amb el negoci. Tenen la seva feina. Però en Josep Maria Juan té l’esperança que una de les seves nétes, l’Alba –a qui li agrada molt vendre–, continuï la tradició familiar. Per això però, en Josep Maria Juan haurà d’esperar uns anys més. La seva néta té només sis anys. Per 40 anys més!

Comentarios
Multimedia Diari