Quatre poblacions afectades per la caiguda d'un llamp en un gasoducte

Constantí, Els Pallaresos, El Catllar i el barri de Sant Salvador de Tarragona

19 mayo 2017 22:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Gas Natural ha emès un comunicat respecte les conseqüències que ha provocat la caiguda d'un llamp al gasoducte. Aquest és el contingut:

 

• La caiguda d'un llamp sobre una estació de regulació de pressió de gas a la població de Constantí va provocar un incendi que va obligar a tallar temporalment el subministrament del gasoducte Constantí-San Salvador, per activar i agilitar les tasques d'extinció i resolució.

 

• Com a conseqüència d'això es va veure afectat el subministrament del polígon industrial de Tarragona i de diverses poblacions, incidència que ha estat solucionada al voltant de les 8.00 del matí, quan el gasoducte ha començat a tornar a la pressió normal de funcionament.

 

• L'afectació a clients industrials (nou en total) i poblacions (14) s'ha produït de matinada i la companyia va activar el protocol de comunicació tant a empreses com a l'Administració.

 

• Les tasques es concentren ara en recuperar el subministrament a Constantí, Els Pallaresos, El Catllar i al barri de San Salvador de Tarragona, amb un total de 3.200 clients domèstics i cinc empreses afectades, i en reparar l'estació de regulació danyada per l'incendi.

 

Gas Natural Distribución continua treballant en la incidència que aquesta matinada (00.10 h) ha provocat un raig en caure sobre l'estació de regulació de pressió de Constantí (Tarragona), que s'ha incendiat. Per poder realitzat les tasques d'extinció i reparació la companyia ha hagut de tallar temporalment l'alimentació del gasoducte Constantí-San Salvador, provocant la interrupció del subministrament a diverses poblacions i indústries del polígon de Tarragona.

 

La companyia ha pogut tornar a posar en marxa el gasoducte en pressió normalitzada passades les vuit del matí i a hores d'ara només està afectada la xarxa que alimenta les poblacions de Constantí, Els Pallaresos i El Catllar, i del barri de San Salvador de Tarragona, el que suposa un total de 3.200 clients.

 

Tècnics de la companyia treballen a Constantí per reparar l'estació de regulació afectada i en habilitar una via d'alimentació paral·lela de forma temporal a les poblacions que encara resten sense subministrament com a conseqüència dels danys que l'incendi ha provocat en la instal·lació.

 

Gas Natural Distribución lamenta la incidència causada per un factor sobrevingut com és la caiguda d'un llamp en una de les seves instal·lacions i demana disculpes per les afectacions que s'hagin pogut produir. L'empresa ha aplicat els protocols de comunicació a les indústries afectades, ajuntaments, a Enagás (Gestor Tècnic del Sistema) i resta d'administracions, i ha desplaçat a Constantí a més dels equips tècnics especialitzats en la resolució, al director i al delegat de la companyia a la zona que estan mantenint reunions amb les autoritats locals.

 

La zona en la qual s'ha produït aquesta incidència s'ha vist afectada aquesta matinada per fortes pluges i forta tempesta elèctrica que han provocat inundacions i diverses intervencions de Protecció Civil i Bombers.

 

La companyia té a disposició dels clients afectats el seu telèfon gratuït d'emergències 900 750 750 i el portal de distribució (www.gasnaturaldistribucion.com).

Comentarios
Multimedia Diari