Que no t’importi un ou

L’ou és un súper aliment que es pot consumir cada dia pels seus alts valors nutritius, i no només tres cops a la setmana com es creia antigament

28 marzo 2019 15:15 | Actualizado a 14 junio 2019 14:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les nostres àvies ens recomanaven fa una pila d’anys no consumir més de tres ous a la setmana, a causa del temut colesterol. Però això no és més que una llegenda urbana, com les vitamines que s’evaporen del suc de taronja si no el prenem ràpidament. Avui en dia, els científics han rectificat i s’ha determinat que no existeix una relació entre el consum d’ous i el risc de patir malalties cardiovasculars, així que es pot consumir perfectament d’un ou al dia, si es té bona salut. Ous ferrats, remenats, ous durs, en truites, en postres... Com més ens agradin, les possibilitats són infinites i sempre saboroses.

Ous Roig ens expliquen que l’ou és un súper aliment, ja que és la proteïna de més qualitat de la natura, i ideal per consumir-lo en qualsevol etapa de la vida, des de petits fins grans. Com que té un alt valor proteic, és essencial alhora d’aportar-nos nutrients quant som infants, per a créixer sans i forts, però sense engreixar, ja que aporta poques calories i te moltes propietats saludables. A més els ous contenen vitamina D, que intervé en l’elaboració del teixit ossi. Ajuden a mantenir la vista, en el cas de les persones grans, ja que contenen luteïna i zeaxantina que redueixen el risc de cataractes i prevenen la degeneració macular.

Ous ferrats, remenats, ous durs, en truites, en postres... Com més ens agradin, les possibilitats són infinites i sempre saboroses

Que no t’importi el que et diguin. És hora de gaudir dels ous de proximitat, amb el sabor d’abans, però ara, si et ve de gust... cada dia!

 

Comentarios
Multimedia Diari