Quilòmetres de sorra fina i aigua salada

Des de la platja del Miracle fins al final de la Llarga, amb la de l’Arrabassada, la Savinosa i la cala dels Capellans, cinc platges formen el litoral

29 mayo 2018 11:47 | Actualizado a 01 junio 2018 15:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les platges de Tarragona es caracteritzen per la sorra molt fina i de color daurat, que ha donat nom a la Costa Daurada. La sorra és tova, suau i s’adapta al cos quan la gent s’hi estira per prendre el sol amb una tovallola per evitar que s’enganxi a la pell. Des de la platja del Miracle, que delimita a l’est amb la punta de la Móra a Tamarit, cinc espais del litoral tarragoní formen la xarxa de platges.

A la platja del Miracle es pot accedir fàcilment per diferents llocs. El més usat és l’accés des de la Rambla Nova, per les escalinates que s’obren a cada costat del Balcó del Mediterrani, un mirador preciós i elevat d’on es pot veure des de la vista aèria l’extensió completa de la platja.

L’accés cap a la platja és un passeig paradisíac a través de les ruïnes meravelloses de l’Amfiteatre romà, per un parc molt bonic i només a uns 10 minuts del centre.

La platja de l’Arrabassada està a un quilòmetre del centre de la ciutat. La gent que viu tot l’any a Tarragona, l’escull perquè la seva sorra és molt fina, el mar està gairebé sempre tranquil i l’aigua és molt transparent.

Gaudeix de la Bandera Blava de qualitat que atorga el Departament de Medi Ambient. Tot i que presenta una afluència d’ocupació notable, les seves dimensions li donen un perfil de gran tranquil·litat.

A continuació hi ha la Savinosa. Es tracta d’una platja petita amb una extensió aproximada de 350 metres de llarg per 35 d’ample. La seva característica principal és que es pot considerar que està dividida en dues parts: una per als banyistes nudistes i l’altra per a la resta.

Amb una amplada mitjana de 50 m i una longitud de 60 m, la cala dels Capellans és una de les cales més petites. Situada a la zona de Cala Romana, nom popular que ha adoptat la platja.

Es caracteritza per la seva baixa ocupació i la tranquil·litat que l’acompanya, annexada a una petita carretera (travessera del Pi) on és possible aparcar i fer un canvi de sentit a la N-340 per tornar al centre de la ciutat.

Finalment, la platja Llarga es troba al seu extrem nord amb el PEIN de la punta de la Móra, i l’únic accés que té és per la seva zona sud. Es tracta de la platja més llarga de Tarragona amb uns 3 km de sorra fina.

És un espai natural d’un valor paisatgístic incalculable. És una de les de major qualitat de la Costa Daurada. Espaiosa i de sorra molt fina, disposa de dutxes, serveis sanitaris, vigilància i salvament.

Comentarios
Multimedia Diari