Quim Masferrer: 'Estic predisposat a escoltar i aprendre'

Teatre Tarragona. Presentarà aquest dissabte l’espectacle ‘Bona gent’, un homenatge al públic

20 febrero 2020 14:20 | Actualizado a 22 febrero 2020 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Sense públic no hi ha teatre, ni música, ni art, ni literatura. Sense públic no hi ha cultura». Aquesta és la raó de ser de l’espectacle Bona gent, amb què el popular presentador Quim Masferrer ret un homenatge al públic i que arribarà al Teatre Tarragona aquest dissabte a les 21 hores. «Després d’uns quants anys i uns quants espectacles en els quals per sort he tingut molt de públic, em venia molt de gust poder homenatjar a aquesta bona gent», explica el presentador.

En aquesta producció, Masferrer omple l’escenari de veritat i honestedat, en una obra única i impossible de repetir allà on es representa. El presentador recorda que «normalment, en tots els espectacles, els protagonistes som els que estem dalt de l’escenari, però aquesta vegada els protagonistes som tots, és a dir, el públic i jo, dues parts imprescindibles per fer qualsevol manifestació cultural».

Explica el presentador que el Bona gent s’aproxima a les 150 funcions i cada sessió és diferent. «M’agrada molt el verb compartir i a l’espectacle persones que no es coneixen comencen, de cop i volta, a compartir històries que a tots ens fan riure, emocionar o ens sorprenen», afirma Quim Masferrer. Una màgia que continua quan s’abaixa el teló. «Quan acaba l’espectacle t’uneix alguna cosa amb aquella altra gent que fins aleshores no coneixies», afegeix el presentador.

És per això que Quim Masferrer elogia la generositat del públic. «Puc dir, per la meva experiència, que la gent és molt generosa. Només aquells que tinguin ganes d’explicar coses, les explicaran. No s’obliga a ningú, ans al contrari, el que s’intenta durant l’espectacle és trobar un espai de comoditat», explica.

El també presentador del programa de televisió El foraster (TV3) té l’avantatge que li agrada la gent. «En l’espectacle Bona gent tinc màxima predisposició a escoltar i aprendre, perquè quan escoltes, la gent t’explica coses, i quan t’expliquen coses aprens», assegura. En aquesta línia, diu que «tinc una feina que es retroalimenta amb la gent, una feina que m’apassiona». «I quan una cosa t’apassiona, tot es posa molt més de cara i és molt més fàcil», afegeix. A l’hora de connectar amb el públic assegura que no existeix cap truc especial, sinó que creu que «hi ha una part d’intuïció, així com de bagatge de molts anys d’experiència amb el programa El foraster». Així és com constata la següent teoria: «Tothom té una entrevista i sota aquesta premissa estic molt tranquil al Bona gent, perquè tothom té coses per explicar».

«Vés als pobles a aprendre, no a ensenyar». Aquest és un dels grans consells que el pare de Quim Masferrer li va donar per fer El foraster. «Aquest és un consell de vida. Això vol dir que tant en el programa de televisió com a l’espectacle de teatre de què parles és de la vida i de com important és escoltar més que xerrar, aprendre i no voler ensenyar».

L’obra Bona gent també és una oportunitat per aprendre a relativitzar. Explica Quim Masferrer que «a vegades ens pensem que només ens passen coses a nosaltres i, de cop i volta, quan comences a explicar-les o algú te les explica comprens que també hi ha altres persones a qui passen coses». Per al presentador, «en el fons, a les persones ens preocupen les mateixes coses, en tant que humans ens preocupa la salut, la feina, l’amor, la mort... El que ens diferencia són els matisos, és a dir, de quina manera es viu l’amor o s’encara la mort». 

Una condició que, en paraules de Masferrer, «fa que en l’espectacle Bona gent tot es faci més gran, és a dir, una experiència bonica es multiplica i quan comparteixes un problema o una pena aquesta es divideix». La recompensa és gaudir d’un espectacle únic i irrepetible.

Comentarios
Multimedia Diari