Ramon Solanes: 'És un orgull representar Montblanc'

Setmana Medieval. En aquesta edició s’estrenarà una cantata sobre la llegenda de Sant Jordi i un nou espai per als Jocs Medievals Nocturns

21 enero 2019 09:46 | Actualizado a 21 enero 2019 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Des de petit he volgut presentar-m’hi, tot i que a l’hora d’apuntar-me vaig dubtar. Llavors vaig pensar que era una oportunitat que només passa una vegada a la vida i no la vaig voler deixar passar», afirma Ramon Solanes, que representarà Sant Jordi a la Setmana Medieval de Montblanc, i afegeix que «és un orgull representar el meu poble, Montblanc». Els joves montblanquins Ramon Solanes i Miríam Ortín representaran Sant Jordi i la Princesa a la Setmana Medieval que tindrà lloc del 23 d’abril al 5 de maig. 

«Des de petita que he vist aquesta festa, abans feia d’abanderada. M’agrada molt el moment de la llegenda en què la princesa s’empodera i intentaré transmetre aquest missatge», explica Ortín satisfeta pel paper. Aquest dissabte es van donar  a conèixer els protagonistes dels papers de Sant Jordi i la Princesa d’aquesta edició. «Tinc moltes ganes i crec en mi», recalca la Princesa. 

Paulino Gascón serà el Rei d’aquesta edició; Carmen Núñez, la Reina; Ramon Bové i M. Teresa Dulcet, els Veguers. Abraham Casanovas i Marcela Bouchnerova, de la casa Vialfranca; Gerard Llopis i Vanesa Roselló, de la casa Gener; i Jordi Vallverdú i Carme Montserrat, de la casa Alenyà. L’estrena de la Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi i la representació dels Jocs Medievals Nocturns al Pont Vell amb una única funció són algunes de les novetats de la 32a edició de la Setmana Medieval de Montblanc. De fet, l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi va presentar-les aquest dissabte en el tradicional sopar de l’elecció dels joves que representaran Sant Jordi i la Princesa. 

A més, l’entitat també ha renovat el logotip. «Hem presentat la nova imatge de la festa inspirada en el nostre drac, que lliga amb el caràcter i la singularitat de la Setmana Medieval. Es tracta d’un projecte que feia temps que teníem en cartera», destaca el president de l’Associació Medieval, Joan López. La Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi està composta pel montblanquí Jordi Cartañá i serà interpretada per 500 alumnes de cicle mitjà de totes les escoles de la Conca de Barberà. La cantata té lloc cada dos anys i, en aquesta ocasió, es farà el 3 de maig.

«Vam veure que no hi havia cap cantata de la Llegenda de Sant Jordi i hem estat un any i mig amb molta feina, però hem arribat a bon port. A partir d’aquestes col·laboracions neixen les cançons amb la veu de Maria Jacobs i Joan Reig», detalla el montblanquí Jordi Cartañà. L’editorial La Musca n’ha publicat un disc i les il·lustracions són de Laura Magrinyà.

Canvi d’ubicació
Pel que fa als Jocs Medievals Nocturns que fins ara es feien a l’aparcament de la Muralla de Santa Tecla, enguany tindran una única representació amb més aforament i es representaran al Pont Vell el pròxim 4 de maig. El nou emplaçament conferirà més espectacularitat als jocs, atès que s’està remodelant l’entorn d’aquest pont romànic. 

D’altra banda, la representació de la Llegenda de Sant Jordi, l’espectacle més emblemàtic de la Setmana Medieval, serà el 27 d’abril. La Setmana Medieval de Montblanc sempre té ressò en l’àmbit internacional. Per exemple l’any passat la televisió russa hi va gravar un reportatge. 

«Tenim contactes amb altres ciutats europees on Sant Jordi mata el drac; especialment a Beesel, Holanda. Per fi aquest any s’ha posat fil a l’agulla i ens permetrà crear una xarxa europea, encara que sigui sense segell però sí amb reconeixement», conclou el president.

Comentarios
Multimedia Diari