Recollida de firmes perquè dos gossos tornin al Santuari

Des de l’Associació Esperanza Dogs diuen que estan oberts a parlar amb totes les parts implicades, i estudiaran si fan alguna denúncia al santuari per a gossos

04 julio 2019 07:29 | Actualizado a 04 julio 2019 07:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nou associacions i protectores d’animals estan recollint firmes a través de la plataforma Change.org. Demanen que els dos gossets vells, el Mingu i el Món, tornin al Santuari Projecte Empathia, on hi estaven des de feia casi dos anys. De moment, porten més de 1.800 firmes recollides. El passat 22 de juny, l’Associació Esperanza Dogs va finalitzar el contracte d’acollida permanent amb Projecte Empathia. Santuario para Perros, ubicat a Valls. 

El Mingu víctima d’un commovedor i terrible síndrome de Noè, amb clares seqüeles físiques i emocionals i rescatat per Projecte 43. El Món, cec, malalt i extremadament feble, rescatat per l’Associació Arbra portaven dos anys vivint al santuari per a gossos a Valls. 

«Vam saber fa uns dies que un dels gossos tenia febre i el vam portar immediatament a l’hospital veterinari, on va estar ingressat varis dies. Més tard vam portar l’altre perquè vèiem que no estava bé», asseguren des d’Esperanza Dogs, els propietaris legals del Mingu i el Món. La visió de tot plegat es contradiu amb la del Santuari, que afirma just el contrari. «El Món no necessitava hospitalització, fet que creiem que el va perjudicar. Pel que fa al Mingu, el vespre del 21 va presentar febre i va patir una possible reacció al·lèrgica durant la nit. Tant quan va aparèixer la febre, com el matí següent el Mingu va ser atès al Santuari pel seu veterinari de capçalera». 

«Segons l’informe veterinari, un dels gossos estava deshidratat, tenia febre i pesava poc; i l’altre presentava erupcions, i també tenia febre», remarquen des d’Esperanza Dogs i afegeixen que «nosaltres mirem pel benestar dels animals. No els hem separat però cada gos necessita unes cures diferents». Des de Projecte Empathia, manifesten la seva preocupació tant per la salut física dels dos gossets com per la anímica. «Volem la seva tornada a casa, que és on pertanyen i d’on mai no haurien d’haver marxat. No entenem què ha impulsat aquesta desafortunada acció, però ho estan patint i tampoc sabem on són».  

Des de l’Associació Esperanza Dogs diuen que estan oberts a parlar amb totes les parts implicades, i estudiaran si fan alguna denúncia al santuari de gossos de Valls. Fet que es contradiu amb el que diuen al Santuari: «Proyecto43 volia organitzar una reunió amb Arbra, Empathia i E.Dogs per abordar el tema, però aquesta darrera associació va dir que no podia i no ens van donar cap alternativa per quedar». «Ens va sorprendre veure un cominicat quan encara no havíem quedat», precisen des d’Esperanza Dogs.

El comunicat que han difós les associacions per les xarxes socials i a través de la plataforma Change lamenten que «treure’ls del Santuari és prendre’ls tot el que per fi tenien i no havien viscut mai abans. Tenim el cor fet bocins». Des d’Esperanza Dogs apunten que «els gossets estan junts i bé i poc a poc s’estan recuperant amb la seva nova família».

Comentarios
Multimedia Diari