Regidors de Tarragona es fan petons per rebutjar l'homofòbia

Han penjat imatges a les xarxes fent-se petons amb regidors del mateix sexe com a mostra de rebuig a l'agressió que van patir els veïns de Berga, Andy i Jorge, a la porta d'una discoteca per fer-se un petó en públic

19 mayo 2017 16:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 13:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest matí ha estat un matí de petons arreu de Catalunya. Els polítics de Tarragona també s'han sumat a la campanya #matidepetons a Twitter per rebutjar l'homofòbia, després de l'agressió que van patir els veïns de Berga, Andy i Jorge a la porta d'una discoteca per fer-se un petó en públic

Per això, Rubén Viñuales, ha penjat una imatge a les seves xarxes personals besant-se amb el regidor d'ERC al Consistori, Xavi Puig. En el mateix sentit, la regidora de Cs Sonia Orts, ha penjat una fotografia amb la regidora socialista Begoña Floria i la regidora Beatriz Pérez Velasco amb la regidora d'ICV-EUiA, Arga Sentís, amb els hashtags #matidepetonsTGN i #StopLGTBIfobia.

El portaveu del Grup Municipal de Cs, Rubén Viñuales, ha rebutjat "qualsevol tipus de violència sigui quina sigui la seva expressió" i ha denunciat que "al segle XXI segueixin existint tants prejudicis en matèria d'orientació sexual i identitat de gènere".

La campanya ha estat impulsada pel Matí de Catalunya Ràdio després de la portada de Mònica Terribas on denunciava les agressions homòfobes: "Que cadascú es faci els petons que vulgui i on vulgui. Que cap salvatge no aturi estimar-vos on vulgueu i com vulgueu. Que cap salvatge aturi cap petó". La presentadora ha penjat una imatge fent-se un petó amb la redactora Marta Romagosa.

El perfil de Twitter @marikaAlta ha posat l'accent tarragoní a la campanya desafiant a polítics i personalitats de la ciutat a fer-se petons amb el hashtag #MatidePetonsTGN.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha condemnat aquest dilluns les agressions homòfobes i ha expressat la seva solidaritat amb les víctimes: "Ni un pas enrere contra l'homofòbia".

L'Ajuntament de Berga no descarta emprendre accions legals

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha denunciat aquest dilluns al migdia davant dels mitjans de comunicació l'agressió homòfoba que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la ciutat i ha volgut transmetre una "condemna unànime" de tota la corporació. La batllessa no ha descartat que el consistori emprengui accions legals contra els autors de l'agressió, tot i que ha apuntat que restaran a l'espera de veure com evoluciona la instrucció del cas. Venturós ha apuntat que es tracta d'un "fet aïllat", però considera que a nivell social "no és anecdòtic i existeixen estigmes". "És lamentable que en ple segle XXI es produeixin qüestions com aquesta", ha afirmat la batllessa, que també ha deixat clar que l'Ajuntament "no permetrà que fets com aquests quedin impunes".

De la seva banda, l'impulsor del Pla local contra l'homofòbia de Berga, Jordi Pujals, ha relatat que "un fet tan greu com aquest no havia succeït mai" a la ciutat, tot i que ha expressat que sí que tenen detectats casos menys greus "que poden passar a les escoles". Pujals, igual que l'alcaldessa ha animat a la població perquè vagi a la concentració, ja que "els dos nois han estat valents i necessiten el caliu i suport de la gent". "Han fet un acte de valentia i ens devem a ells i a tota aquella gent que pateix l'homofòbia en l'anonimat, que és moltíssima", ha lamentat Pujals.

 

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari