Registrades dues agressions a professionals sanitaris de Tarragona durant el 2014

Els incidents es van produir al sector públic per discrepàncies en l'atenció mèdica i malestar amb el funcionament intern del centre

ACN

Whatsapp
Un grup de metges sota la pancarta amb el llaç daurat que ha penjat el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona a la seva façana per demanar que no es produeixin més episodis de violència. Foto: ACN

Un grup de metges sota la pancarta amb el llaç daurat que ha penjat el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona a la seva façana per demanar que no es produeixin més episodis de violència. Foto: ACN

La demarcació de Tarragona va registrar durant el 2014 dues agressions als professionals sanitaris davant les cinc de l'any anterior. Aquests incidents es van produir al sector públic, per discrepàncies en l'atenció mèdica i per malestar amb el funcionament intern del centre. En un dels casos, l'agressor tenia antecedents. En aquest sentit, el president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, el doctor Fernando Vizcarro, s'ha mostrat satisfet per aquesta disminució i ha encoratjat a seguir treballant perquè aquesta xifra es redueixi a zero. Amb el lema "Contra les agressions al personal sanitari, tolerància zero", aquest dimecres es commemora el dia contra aquest tipus d'incidents. 

"La prevenció és el millor tractament, per això cal abordar, des de la formació, com evitar que es produeixin aquestes situacions conflictives", ha subratllat Vizcarro. A més, des del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona han apuntat que l'aprovació de la reforma del Codi Penal que contempla les agressions a sanitaris com a delicte d'atemptat "és una de les fites més importants que s'ha aconseguit, però és necessari que aquesta normativa s'estengui, també, als professionals que treballen a la sanitat privada, sector on sí que han augmentat les agressions durant l'últim any".

Coincidint amb la celebració del dia contra les agressions als professionals sanitaris, l'Organització Mèdica Col·legial (OMC) ha difós les últimes xifres dels registres sobre episodis violents, recollides a través dels 52 col·legis de metges de l'Estat.

49 agressions a Catalunya

El 14% de les agressions que es van produir a l'Estat durant el 2014 van tenir lloc a Catalunya, territori que va registrar 49 agressions, una menys que l'any anterior. Per segon any consecutiu, aquesta tendència a la baixa també s'observa a nivell estatal, on el descens va ser del 2,8%, notificant 344 casos.

D'aquests episodis de violència, el 18% van comportar lesions. El 87% de les 344 agressions es van produir al sector públic mentre que el 13% van succeir al sector privat, on han augmentat respecte l'any anterior. A més, gairebé la meitat de les agressions s'han produït en centres d'Atenció Primària. Les comunitats autònomes on s'han registrat més incidents són Andalusia i Madrid.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También