Más de Tarragona

Reivindicació per l’acabament de l’A-27 i el túnel del Coll de l’Illa

Dues-centes persones s’han manifestat amb dues pancartes a la rotonda de l’N-240 per reclamar el túnel i l’acabament de l’A-27

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del tall de carretera que es va dur a terme a Montblanc.  Foto: ALBA TUDÓ

Imatge del tall de carretera que es va dur a terme a Montblanc. Foto: ALBA TUDÓ

Dues-centes persones s’han reunit aquest diumenge a les sis de la tarda, en plena tornada de cap de setmana, a l’N-240, que connecta amb l’A-27 per exigir el túnel del  Coll de l’Illa i per la continuació de l’A-27 al pas per Montblanc. Els manifestants, tot i el fort xàfec, han fet diferents talls de circulació de cinc minuts cadascun amb l’alcalde de Montblanc  al capdavant i altres representants electes municipals de la Conca de Barberà, les Garrigues i l’Alt Camp.

Segons ha confirmat l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, «avui ens manifestem perquè tenim un any més de paralització d’aquestes obres».
L’alcalde també ha afirmat: «en deu dies hi ha hagut sis accidents mortals, dos van passar ahir diumenge a l’altura d’Alcover. Un turisme va topar frontalment contra un microbús, el qual circulava en sentit contrari».

Altres persones accidentades  en aquesta via han estat diagnosticades en estat greu. En afectar el volum de trànsit, molt congestionat, i en ser una xarxa de carreteres obsoleta, es reclama històricament el desdoblament de l’N-240 i el túnel del Coll de l’Illa a fi d’alliberar el trànsit per les poblacions i comarques de l’interior. 

«Cada cop que hi hagi un accident mortal, presentarem una querella contra el delegat de Foment a Catalunya i el director de l’obra»

L’alcalde Josep Andreu també ha assegurat que «cada cop que hi hagi un accident mortal, presentarem una querella contra el delegat de Foment a Catalunya i el director de l’obra». 
 

Preocupació
Mentre no estigui realitzada l’obra, també indica que «potser s’hauria d’estudiar de quina manera immediata podem alliberar els peatges de Montblanc a Lleida i de les Borges a Lleida, ja que tot és compatible». Es demana la gratuïtat de l’A-2 mentre no estigui realitzada l’obra definitiva.

Les indústries, empreses i teixit empresarial estan preocupades i inquietes per la paralització demorada en els anys i  pregunten quan estarà feta l’obra definitiva del túnel del Coll de l’Illa i del desdoblament. Hi ha empreses preocupades i inquietes per la no realització de l’obra i han de fer ampliació de les seves instal·lacions i plantilles, i estan abocades a la no resposta per les infraestructures necessàries per als seus negocis, motor de la comarca. 

Les empreses afectades de Montblanc i que demanen respostes són Mahle, Simo i Rifacli, entre altres.

Motius
L’última resposta de Foment és  que el retard ve motivat pel terreny  argilós i ara un altre impediment que són les pissarres toves, al peu d’una de les columnes del viaducte de Fontscaldes. 

Un altre motiu exposat és la problemàtica de l’empresa concessionària que estava a punt de rescindir el contracte.

A aquesta resposta, l’alcalde Josep Andreu afirma que des del 2003  hi ha fet un estudi i ja tenen constància del terreny i l’orografia específica per on s’ha de construir el túnel.

Des de fa molts anys, hi ha una paràlisi d’aquesta infraestructura i més recentment al setembre de l’any passat s’havien de reprendre les obres novament, les quals van aturar-se fa set anys. Aquestes actuacions van quedar paralitzades a l’entorn de Fontscaldes a l’espera que al gener s’iniciés la perforació del túnel del Coll de l’Illa.

Temas

Comentarios

Lea También