Remoure consciències a la iMAGInada

Parlem de l’entorn. Sis dies i cinc nits plenes d’experiències, concerts, xerrades, tallers i intercanvi d’opinions al Camp de Mart, en la desena edició de La iMAGInada

12 agosto 2018 15:13 | Actualizado a 04 octubre 2018 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La família Molina Cruz arribava a dos quarts d’onze del matí al Camp de Mart, on des de fa sis anys se celebra La iMAGInada, «un espai per a la llibertat d’expressió», tal com la defineixen els organitzadors. En Biel Molina, de gairebé quatre anys, ja havia fet tots els tallers i activitats destinats als més petits: des de fer volar un paracaigudes fins a crear la seva pròpia xapa. Era la primera vegada que la família participava a La iMAGInada. La mare del Biel assegurava que, darrere de cada activitat i taller, «hi ha un rerefons que ens ha fet reflexionar».

I aquesta és una de les finalitats de La iMAGInada: remoure consciències. La d’enguany és la desena edició, i des de fa sis anys, La iMAGInada se celebra al Camp de Mart. Els organitzadors descriuen la iniciativa com «un espai que ofereix als tarragonins una alternativa a l’actual model sociocultural i econòmic». Enguany, la temàtica se centra en la crítica de l’entorn. «La ciutat està construïda mirant sempre a la indústria i a les grans infraestructures. Creiem que un altre model és possible, pensant més en les persones», explica en Manel Torres, membre de l’organització.

Després de l’acte inaugural, que va tenir lloc el divendres amb la cercavila i l’actuació de la batucada Tympanum i del grup Cultrum, ahir era el primer dia fort del festival. Des de ben aviat, la petita iMAGInada ja estava en marxa, oferint tallers com el d’elaboració de pa. «D’aquesta manera, els més petits descobreixen que el pa no ve del súper, sinó que té un procés al darrere», explica en Manel. 

A pocs metres de distància, a l’Espai Fòrum hi tenia lloc una xerrada-debat sobre els joves defensors de drets humans a la Mediterrània: el cas de Palestina i el Sàhara Occidental. El col·loqui va acostar la situació d’ambos regions, gràcies als testimonis de dos activistes.
El Mercadet d’artesania i art, amb il·lustradors, productors i dissenyadors, ja estava a ple rendiment. Igual que la Fira d’Entitats, on les organitzacions amb ganes de donar a conèixer la seva tasca hi troben el seu lloc. 

Per la seva banda, la Rita Santos, una jove de Portugal voluntària a La iMAGInada assistia a un taller sobre les plantes silvestres a la cuina. La Rita va venir l’any passat per primera vegada a Tarragona a la recerca d’un camp de treball d’estiu. La iMAGInada la va enamorar i aquest any ha decidit tornar-hi. Com ella, enguany són 12 els voluntaris vinguts d’arreu del món.

Enguany, La iMAGInada ha programat un total de 107 actes dividits en sis dies i cinc nits –un dia més que altres anys–. És a dir, més de la meitat dels actes de la programació de Sant Magí. És per això que els organitzadors demanen que l’Ajuntament «doni més suport i s’interessi més per aquest festival».

Comentarios
Multimedia Diari