Reobre la C-37 entre Querol i el Pont amb tot el ferm condicionat

La carretera ha millorat en seguretat, ja que fins ara estava en un estat molt degradat, i també s'hi han habilitat cunetes

Montse Plana

Whatsapp
S´ha condicionat el ferm i s´han incorporat cunetes formigonades. FOTO: MONTSE PLANA

S´ha condicionat el ferm i s´han incorporat cunetes formigonades. FOTO: MONTSE PLANA

El tram de la carretera C-37 que uneix els municipis del Pont d’Armentera i Querol, a l’Alt Camp, ja torna a estar obert al trànsit, després que des del 12 de desembre la via estigués tallada per les obres de millora que el Departament de Territori i Sostenibilitat hi està duent a terme des del novembre.

Durant aquestes tres últimes setmanes, els treballs s’han centrat en les tasques d’aglomerat, que s’han dut a terme amb el doble de maquinària per tal de minimitzar els terminis.

Gràcies a aquesta actuació, es pot circular per aquesta carretera amb molta més seguretat. El ferm, un dels elements que es trobaven en més mal estat, ara està totalment arranjat. Feia anys que estava un avançat estat de degradació, amb clots i presència de graveta que augmentaven perillosament la sinistralitat.

Per millorar aquest aspecte, primerament s’ha fet un tractament previ de les zones més deteriorades i, posteriorment s’ha estès una nova capa d’asfalt.

Els treballs s’han completat amb la formació de cunetes formigonades d’entre 1 i 1,5 metres d’amplada, en funció del tram. La incorporació d’aquest element dota als conductors d’una major seguretat. I és que fins al moment, aquesta carretera no disposava de cap mena de cuneta, fet que també induïa a una major perillositat.

El projecte, que compta amb una inversió de 2,2 milions d’euros, se seguirà executant durant els pròxims mesos, ja que el termini d’execució és de sis. El tram en el qual es treballa és de 19 quilòmetres i encara falta realitzar algunes actuacions, com millorar les barreres de seguretat, incloent-hi en diversos trams la col·locació de faldons de protecció per a motoristes.

Cinc anys de retard

Els treballs d’arranjament d’aquest tram de la C-37 acumulen un retard de 5 anys, i és que la seva execució es preveia pel segon trimestre del 2011. Les obres, però, ni tan sols es van iniciar, ja que el projecte va quedar paralitzat arran de la contenció pressupostària de la Generalitat.

Durant els anys posteriors, l’Ajuntament de Querol va demanar reiteradament que s’executessin les obres posant en relleu les situacions de perill generades pel seu mal estat i amb l’agreujant del pas freqüent de camions de gran tonatge provinents de rutes internacionals que per anar de l’interior al Camp de Tarragona, en lloc de passar per Vilafranca i Santa Coloma, el GPS els dirigeix cap a la C-37.

Temas

  • COMARQUES

Lea También