Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reobre la sala de vetlles del cementiri de Montblanc

Després de quinze anys, s’ha renovat l’equipament i s’hi ha afegit mobiliari nou
 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de la façana del cementiri de Montblanc. Cedida

Imatge de la façana del cementiri de Montblanc. Cedida

Montblanc ha obert una sala de vetlles a l’interior del cementiri municipal. Es tracta d’un espai, en desús des del 2004, que estarà a disposició de les funeràries que així ho sol·licitin.

La renovació de l’equipament ha consistit en una reforma de les finestres i del sostre i col·locació de llums, mobiliari nou, s’han col·locat més cadires i s’han arranjat els lavabos adjacents.

S’ha fet una remodelació total. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va manifestar que  «la renovació de la sala vetlla és per a l’interès general dels ciutadans». Des d’aquests moments, es troba a disposició de les persones i empreses funeràries que ho desitgin. 

Hauran de pagar la corresponent taxa, que serà mòdica per tal de satisfer les necessitats de tothom. Empreses i particulars reclamaven des de feia temps poder utilitzar una sala pública per fer la vetlla dels familiars.

La sala portava més de quinze anys tancada. Montblanc fins ara comptava amb les sales de vetlla del tanatori que ho gestionava una empresa privada, Mémora.

Sala de vetlla

El servei de sala de vetlla permet acompanyar el cos del difunt durant les hores anteriors a la seva inhumació o incineració. És un acte privat en què familiars i amics acompanyen la família en el dol. Es realitza amb el difunt de cos present i a la mateixa sala de vetlla s’hi poden dipositar elements florals, fotografies, dedicatòries i notes de condol.

Comentarios

Lea También