Reobre l´escola del Milà amb un model d´educació alternatiu

El centre ha estat obert pel grup de famílies i educadores del Submarí Lila, una societat cooperativa d´ensenyament que aposta per una activitat escolar basada en el lleure

19 mayo 2017 22:53 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diumenge, el Milà (Alt Camp) celebrarà la reobertura de l’escola Bisbe Martí. El centre, inaugurat el novembre del 2004, estava tancat des del curs 2010-11 per la falta d’alumnes.

Ara l’edifici acull la iniciativa de la Cooperativa de Famílies i Educadores Submarí Lila, que aposta per l’activitat escolar, formativa, pedagògica, docent i d’educació basada en el lleure. A més a més, el centre educatiu privat ha mantingut per petició dels veïns el nom de l’anterior escola, Bisbe Martí, fill del Milà i desaparegut als 80 anys l’octubre del 2009.

Des de Submarí Lila es destaca que amb la reobertura de l’escola s’han materialitzat «dues necessitats essencials de dos col·lectius ben diversos». En aquest sentit, el municipi torna a tenir centre educatiu, mentre que la cooperativa ha trobat un espai on desenvolupar el seu projecte d’escola de primària.

«Va resultar que una de les famílies del Submarí Lila era del Milà i va proposar utilitzar l’edifici de l’anterior col·legi», explica una de les educadores de la societat, Rosa Maria Pla.

A partir d’aquell moment, el grup de pares, mares i educadores es van posar en contacte amb l’Ajuntament del Milà i amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El 28 d’octubre la iniciativa s’instal·lava a l’edifici de l’antic CEIP Bisbe Martí i, finalment, el 23 d’abril els Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona donava a conèixer la resolució de l’obertura del centre educatiu.

L’escola compta amb un total 12 educadors i 14 alumnes a primària. A més a més, també té un esplai lúdic per a nens i nenes d’infantil. Creat el 2008, aquest va ser el primer projecte del Submarí Lila, un espai dirigit a menors de 6 anys

Festa d’inauguració

Tant el Milà com la Societat Cooperativa celebraran aquest diumenge la reobertura de Bisbe Martí. Serà amb una jornada festiva amb activitats infantils, portes obertes, xerrada sobre el projecte, dinar popular i concert.

Els actes començaran a les 10.15 h amb una visita a l’escola i a l’espai infantil i finalitzarà a les 17 h amb la música del cantautor ribetà Xavi Picarols. Durant el matí els infants podran gaudir de diferents activitats, com bombolles de sabó o taller de joguines amb material reciclat.

Comentarios
Multimedia Diari