Más de Tarragona

Tarragona Montblanc

Reobre un dels restaurants més afectats per la riuada d'octubre

El Celler estrena ubicació al costat de la benzinera Petro 7, a tocar de l’Espluga de Francolí

ALBA TUDÓ

Whatsapp
L’establiment actual anava a tancar perquè els que ho portaven s’anaven a jubilar. FOTO: alba tudó

L’establiment actual anava a tancar perquè els que ho portaven s’anaven a jubilar. FOTO: alba tudó

Un dels establiments més afectats pels aiguats del passat 22 d’octubre va ser el restaurant El Celler de l’Espluga de Francolí –just damunt del celler Rendé Masdéu– que compartien edifici a la Font Baixa. Ara ja no hi queda res. Iona Alina ha tornat a obrir l’establiment en una nova ubicació, al costat de la gasolinera Petro 7 de Montblanc a tocar de l’Espluga de Francolí.

«Tot això va ser molt ràpid. Vaig parlar amb la propietària del restaurant, ja que els que ho portaven abans s’anaven a jubilar», explica Ioana Alina, la propietària del Celler. Van treballar a contrarellotge per tornar a obrir al més aviat possible. Tornar a començar de zero no és fàcil. De fet, diu que té deutes i va anar al banc a demanar dos préstecs més per tornar a començar de nou, i la gent la va ajudar i animar a fer aquest pas tan important. «Hem fet obres, la cuina de nou i hem comprat forns per fer les pizzes que han costat quasi 30.000 euros», detalla Alina.

La setmana que ve començaran amb les pizzes casolanes i a la carta i les fan per emportar els divendres i els dissabtes a la nit. A més, de diferents promocions. També fan esmorzars de forquilla, menús entre setmana i brasa. Ofereixen una gran varietat de plats amb productes de proximitat. «Els clients de l’Espluga ja em coneixien, però la gent de Montblanc encara o em coneix. Però estem en una bona ubicació, ja que aquí hi ha fabriques i moviment. Si la gent va venint, jo ja estaré contenta», assegura Iona. La gasolinera i el restaurant està en un lloc de pas, tant pels treballadors de les fàbriques com per la gent que s’atura a fer un descans abans de continuar el viatge. El restaurant obre cada dia de dilluns a diumenge. Aquest Nadal per tirar endavant feien a casa seva menjar per emportar-se i guanyar diners extres. La gent va respondre bé.

Pel que fa a les ajudes asseguren que després de dos mesos i mig dels aiguats encara no n’han rebut cap i tampoc cap resposta de ningú. «Només em demanen papers. Em diuen que em trucaran i no ho fan. Sols tinc préstecs per pagar», lamenta Ioana. Pel que fa a les factures de l’altre restaurant els hi reclamen factures d’electricitat i de telèfon d’una línia que ja no existeixen. «Ho hem anul·lat però encara m’ho passen. No ho pago però ho podrien resoldre ja», reclama Ioana Alina. Ella i la seva mare portaven el restaurant a l’Espluga de Francolí des de feia uns dos anys. En uns minuts els aiguats es van endur l’edifici i tot el material nou que tenien.

Aquest 2020 comencen una nova etapa en una nova ubicació. Ara a Montblanc. «Després de tot hem de tirar endavant i ser forts no ens hem volgut rendir. Som cinc a casa i només treballa el meu marit, per això hem de remuntar i aixecar-nos». Afegeix que «espero que a partir d’ara tot vagi millor, ja que a mi ja m’ha tocat el Gordo», assenyala la propietària del Celler amb ganes de tirar endavant i que el negoci funcioni. Creuen que estan en una bona ubicació. «Fins i tot millor que abans. Però tot això és un procés i hem d’anar molt a poc a poc i guanyant clientela», conclou la propietària del Celler.

Temas

Comentarios

Lea También