Más de Tarragona

Reparació d'urgència de l’embassament municipal de Vimbodí i Poblet

Torna a estar gairebé ple d’aigua després de l’apariament de la part de la lona trencada.
S’ha aprofitat per fer-hi una neteja a fons

Diari de Tarragona

Whatsapp
Neteja de l'embassament municipal de Vimbodí i Poblet

Neteja de l'embassament municipal de Vimbodí i Poblet Ajuntament de Vimbodí i Poblet

L’embassament municipal de Vimbodí i Poblet ja torna a presentar un nivell òptim d’aigua després de la reparació d’urgència que l’Ajuntament hi ha hagut de realitzar pel trencament de part de la lona de revestiment. En l’actualitat, ja està ple en més d’un 75 per cent de la seva capacitat, la qual cosa permetrà afrontar els mesos d’estiu sense problemes de subministrament d’aigua, malgrat que fa uns mesos es va haver de buidar del tot per poder practicar la citada intervenció. Durant aquest temps, l’abastament d’aigua al municipi s’ha fet directe als dipòsits reguladors de la Piponeta. 

L’impacte dels rajos solars i altres factors climàtics havien causat trencaments greus al vessant nord de la bassa, on s’ha substituït una franja de 175 metres de llarg i 3 metres d’ample de la làmina de PVC. Pel que fa al vessant oest, presentava petites fissures, i s’hi ha hagut de col·locar una guia al punt de coronació i substituir-hi una franja de lona de 30 metres de llargada per un metre d’amplada.

Aprofitant aquesta actuació d’urgència i el buidatge de l’aigua, es va programar una neteja a fons de l’embassament, que té una capacitat total de 55 milions de litres.El cost total d’aquesta actuació d’urgència, inclosa la neteja exhaustiva, ha estat de 18.110,67 euros.

Temas

  • Vimbodí i Poblet
  • Conca de Barberà
  • Agua
  • Embalses

Comentarios

Lea También