Reparteixen prop de 300 roses per les cases de Vimbodí i Poblet

La iniciativa ha anat a càrrec de l'Ajuntament i el Museu del Vidre de la localitat

23 abril 2020 15:38 | Actualizado a 23 abril 2020 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany, la celebració de la Diada de Sant Jordi és ben diferent d’altres anys. La crisi sanitària derivada de la Covid-19 i el confinament preventiu que es viu a totes les cases han provocat que molts ciutadans hagin de conformar-se a viure aquest dia de celebració popular a casa seva.

Per aquest motiu, el Museu del Vidre i l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet han unit esforços per regalar a cada llar del poble una rosa de vidre, realitzada a mà pel mestre vidrier Paco Ramos. Les dues entitats han estat dies planificant aquesta iniciativa, que té com a objectiu principal donar una bonica sorpresa als ciutadans.

En total, s’han elaborat 290 roses de vidre, una per casa, que durant la tarda d’ahir es van repartir perquè tots els domicilis tinguin, seguint en tot moment les mesures de seguretat que determina la situació actual de perill de contagi.

La iniciativa vol ser un gest d’agraïment a totes les persones que estan lluitant contra la malaltia des de les seves llars. “Des de fa setmanes, la ciutadania està protagonitzant un exercici important de contenció i és important poder agrair el seu esforç, encara que sigui amb petits detalls”, manifesten tan des del Museu del Vidre com des del consistori municipal.

Balcons decorats

Aquesta diada singular també ha comptat amb la proposta participativa de la ciutadania del municipi que, seguint la crida municipal, ha decorat balcons i finestres amb diferents representacions de la rosa de Sant Jordi.

D’aquesta manera, grans i petits han posat a prova la seva creativitat, omplint les seves cases de roses de diferents mides i materials, que han servit per a decorar el poble, recordar la data i donar noves oportunitats a les famílies de treballar juntes, en moments que comparteixen moltes hores a casa.

Aquesta iniciativa també ha tingut per objectiu unir-se a l’homenatge popular a tots els i les professionals que treballen cada dia sense descans per la nostra salut. Les roses que durant tot el dia decoraran el poble reten homenatge a les persones que no s’aturen perquè la resta pugui seguir les recomanacions sanitàries de confinament.

Comentarios
Multimedia Diari