Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Repsol allibera cabals generadors al riu Gaià

Es realitzarà una maniobra extraordinària de desembassament a la presa del Catllar de cabals generadors.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El riu Gaià. Foto: DT

El riu Gaià. Foto: DT

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Repsol continuen col·laborant per potenciar i millorar l’alliberament de cabals ecològics aigua avall de la presa del Catllar al riu Gaià, dins la comarca del Tarragonès.

Avui a partir de les 8h del matí es realitzaran Maniobres de desembassament de cabals del Riu Gaià aigües avall de la presa del Catllar, superiors als habituals. Aquest és el tercer cop que es realitza un desembassament d’aquestes característiques, en l’anterior es va aconseguir que l’aigua arribes al mar.

La maniobra extraordinària de desembassament a la presa del Catllar de cabals generadors té l’objectiu de netejar la llera i renovar l’hàbitat fluvial al tram baix del Riu Gaià. El cabal previst és de 0,5 m3/s a partir de les 8 hores d’avui, dia 29/05/18, fins a un màxim de 2,0 m3/s des de les 12 hores d’avui i fins a les 12 hores del dia 30/05/18.

Aquest alliberament de cabal generador respon a l’acord de col·laboració signat entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge, l’ACA i Repsol, el 30 de juliol de 2010.

El cabal podrà augmentar de forma sobtada a la llera principal i afectar trams baixos i guals. Es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell, i traslladar aquestes recomanacions als municipis del Catllar, Riera de Gaià, Altafulla i Tarragona.

 

 

 

Temas

Comentarios

Lea También