Más de Tarragona

Rescaten un home a la platja de Roda de Berà

L'home, que es trobava en parada cardio-respiratòria, va ser traslladat a l'Hospital Joan XXIII un cop estabilitzat

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del rescat. Foto: Ajuntament de Roda de Berà

Imatge del rescat. Foto: Ajuntament de Roda de Berà

Un home que s'estava ofegant a la platja de Roda de Berà va ser rescatat pels socorristes de la zona el passat diumenge 7 de juliol. Un cop van aconseguir treure'l de l'aigua, els membres de la Creu Roja van haver de realitzar maniobres de reanimació cardiopulmonar, ja que el banyista es trobava en parada cardio-respiratòria. Un cop estabilitzat, el van traslladar a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. 

El salvament va tenir lloc a les 11 del matí, quan un usuari de la platja els va alertar que hi havia un home, de mitjana edat, que s’estava ofegant. Seguint el protocol establert en aquests casos, els socorristes que realitzen el servei de vigilància a les platges rodenques van desplegar tots els operatius pertinents: mitjans humans, l’embarcació i l’ambulància.

Així, els membres de la Creu Roja van aconseguir treure el banyista de l’aigua, que en aquell moment es trobava en parada cardio-respiratòria. Gràcies a les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) van aconseguir que l’usuari recuperés la consciència, encara que patia dificultats respiratòries. Poc després va arribar l’ambulància del SEM, i al cap de 10 minuts l’helicòpter que, un cop estabilitzat l’home, el va traslladar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Durant la temporada d’estiu, Creu Roja realitza el servei a totes les platges de Roda de Berà. En temporada alta -que durarà fins el 31 d’agost- 11 persones titulades són les encarregades de vetllar per la seguretat dels usuaris, en horari ininterromput d’11 del matí a 7 de la tarda. Els efectius, coordinadors, tècnics en emergències sanitàries, socorristes aquàtics i patró d’embarcació, estan distribuïts entre la platja Llarga, la Punta d’en Guineu, la Pellisseta i la Costa Daurada.

A més del servei de vigilància, socorrisme i primeres cures, es disposa d’una cadira amfíbia per tal que les persones amb dificultats de mobilitat puguin accedir al bany, amb l’ajuda d’un socorrista. Un altre servei que s’ofereix, també gratuït, son les polseres identificatives per a infants. A les polseres s’hi inclou un nom i un telèfon i, en cas de pèrdua de l’infant, permet la ràpida localització dels pares.

Temas

Comentarios

Lea También