Rescaten dues cries de xoriguer a Reus i a la Pobla de Montornès

Agents dels Mossos d'Esquadra van salvar les dues aus que van passar a mans de la Unitat Regional de Medi Ambient del cos

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'una de les cries de xoriguer rescatades pels agents dels Mossos. Foto: M.E.

Imatge d'una de les cries de xoriguer rescatades pels agents dels Mossos. Foto: M.E.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial del Camp de Tarragona van rescatar dijous un exemplar de xoriguer que es trobava en un camí proper al barri Mas Abelló de Reus. Els agents van recollir l'au i la van lliurar ràpidament a la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos que es van fer càrrec de l’animal.

Aquesta unitat, que té com a principal funció la prevenció de delictes i infraccions contra el medi ambient, va comprovar que l’au era un poll de xoriguer, una au rapinyaire de la família dels falcons, i que es trobava en bon estat tot i no poder volar.

Un exemplar de xoriguer es trobava en un camí proper al barri Mas Abelló de Reus. Foto:M.E.

D’altra banda, el divendres a la tarda, un agent d’aquest mateix cos que es trobava fora de servei va localitzar un exemplar jove que tenia dificultats per enlairar-se a la Pobla de Montornès probablement per un cop a l’ala. També va ser recollit per la dotació policial.

Segons la Llei de protecció dels animals de Catalunya el xoriguer està considerat espècie protegida autòctona. Per aquest motiu, els mossos van traslladar-lo a un centre col·laborador encarregat de la recuperació i la reintroducció d’espècies autòctones de fauna salvatge. En ambdós casos els animals es troben recuperant-se favorablement.

Temas

Comentarios

Lea También