Rescaten els 51 gossos desnodrits i abandonats del Pla de Santa Maria

La propietària figura com a investigada en una causa oberta als jutjats. El fiscal ha demanat que es determini la seva situació de discapacitat

28 marzo 2019 07:09 | Actualizado a 28 marzo 2019 07:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de diversos mesos d’espera, finalment dimarts passat al matí es van retirar els 51 gossos que una veïna del Pla de Santa Maria (Alt Camp) tenia en estat d’abandonament. Patien desnutrició i també molts d’ells estaven malalts de sarna. 

El Jutjat de Valls té obert un procediment contra la dona per un possible delicte contra la fauna. Per la seva banda, el fiscal ha sol·licitat que, a través dels metges forenses, es determini una possible situació de discapacitat de la propietària dels animals, que ara han passat sota la tutela de la Generalitat de Catalunya. 

La situació dels animals porta anys arrossegant-se, segons els veïns, que van fer arribar les seves queixes. Finalment, el desembre de 2017, agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil va accedir a la finca, tornant-hi al mes següent amb veterinaris de la Generalitat de Catalunya. Aquests van determinar la gravetat del problema, d’una banda, per la situació en què es trobaven els animals, i de l’altra, pel funcionament de les mateixes instal·lacions.

Les reunions
A partir d’aquest moment van començar les reunions amb diferents organismes –des de l’Ajuntament fins a la mateixa Generalitat– per tal de buscar una sortida als animals. Les actuacions que van proposar a la propietària de la finca no es van complir. I finalment, a principis del segon semestre de l’any passat, el cas va arribar als Jutjats de Valls, que va obrir diligències prèvies. 

Però la qüestió seguia sense solució. El principal problema era trobar un destí per a la gran quantitat de gossos que hi havia. Finalment, dimarts passat al matí, agents del Seprona, acompanyats per personal de la Generalitat i de la Protectora d’Animals de Torredembarra van accedir a la finca amb manament judicial. I van retirar els 51 gossos que es trobaven a l’interior. 

Mentrestant, el Jutjat segueix endavant amb la instrucció, tot i que no està clar que el cas arribi a judici si es determina problemes mentals, com ara la síndrome de Noè, un trastorn per acumulació d’animals. 

El mal estat de més de 40 gossos d'una casa del Pla de Santa Maria arriba al Jutjat

El mal estat en que es troben més de 40 gossos en una finca rústica del municipi del Pla de Santa Maria (Alt Camp) arriba al Jutjat.Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil ha realitzat diverses inspeccions en una finca del Pla de Santa Maria en els darrers mesos.

Per la seva part, l’entitat Nova Eucària, de defensa dels drets animals i mediambientals de Catalunya, va indicar que els gossos presentaven un estat molt avançat de sarna, ferides profundes i malnutrició. Es reproduïen i en morien molts, sobretot per baralles entre ells, i mal vivien en unes instal·lacions absolutament insalubres i reclamava una actuació immediata al Govern de la Generalitat.

Comentarios
Multimedia Diari