Restriccions a l'accés amb vehicles de motor als camins de Montblanc

Les limitacions afecten principalment el camí del Mas d'en Llort i el camí a la Font Grossa del Pinetell

19 mayo 2017 15:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar la setmana passada per unanimitat la modificació de l’ordenança de camins del municipi, que afecta, principalment, el camí del Mas d’en Llort o de les aigües i el camí a la font grossa del Pinetell.

Al camí del Mas d’en Llort o de les aigües, durant tot l’any, només es permetrà l’ús de vehicles de motor als propietaris de finques rústiques que no tinguin un altre accés, i a Aigües de Montblanc per a realitzar un servei mensual d’inspecció i control de les canonades d’aigua. En cas de pèrdues a la canonada, l’empresa municipal d’aigües actuarà d’urgència per a reparar el servei.

En el període de cria de l’àliga cuabarrada, entre els mesos de febrer i març, i al període estival de risc d’incendis forestals, regulat per l’Infocat, i del 15 de setembre al 31 de gener, només hi podran accedir al camí del Mas d’en Llort amb vehicles de motor Aigües de Montblanc per a fer les tasques de manteniment necessàries per portar l’aigua al municipi; la societat de caçadors de Rojals per a realitzar tasques cinegètiques, amb un màxim de tres batudes; i els guies turístics de Montblanc una vegada a la setmana, amb un màxim de tres vehicles.

El consistori montblanquí informarà a les entitats del municipi que puguin fer activitats de senderisme que es desaconsella emprar el camí de les aigües fora del període estival o a la tardor, i col·locarà un cartell informatiu a la cruïlla del camí de la Coma, Pasquala i de les aigües donant a conèixer aquesta nova normativa d’usos i els senders alternatius.

Respecte al camí a la font grossa del Pinetell, aquest queda per a ús exclusiu dels veïns i dels serveis de les administracions públiques durant els períodes de major risc, és a dir, entre el 24 de juny i l’11 de setembre, i de Dijous Sant al dilluns de Pasqua Florida. Qui incompleixi aquesta ordenança, tindrà una infracció de tipus lleu.


Modificació del Pla General
D’altra banda, el Ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar per 8 vots a favor (Agrupament Catalanista de Montblanc), 3 vots en contra (CUP i FIC) i 2 abstencions (PDeCAT) la modificació puntual del Pla General del municipi a la zona del Pont Vell.

Les principals modificacions són la qualificació, com a espais lliures d’ús públic, dels solars lliures d’edificació que estan annexos a l’arxiu comarcal; l’eliminació de la Unitat d’Actuació CH7 del PERI i la reordenació de la unitat amb la qualificació de la part sud, al costat del riu Francolí, com a espais lliures d’ús públic; la reordenació de l’illa situada a la part oest de la Unitat d’Actuació CH7 amb la qualificació de l’antiga bòbila com a equipament cultural i històric; i el reajustament en la delimitació d’algunes zones pròximes al Pont Vell.

Comentarios
Multimedia Diari