Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Retiren vegetació del riu Francolí a la Pobla de Mafumet

L'ACA i l'Ajuntament han fet els treballs en un tram d'uns 700 metres de longitud

Diari de Tarragona

Whatsapp
Tram del Francolí netejat al terme de La Pobla de Mafumet.

Tram del Francolí netejat al terme de La Pobla de Mafumet.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet (Tarragonès) han finalitzat diverses actuacions dutes a terme a la llera del riu Francolí al seu pas pel municipi.

Concretament s’ha treballat en un tram de prop de 700 metres i una superfície aproximada de 7.700 m2 en l’entorn de la zona industrial de la localitat.

El cost dels treballs ha estat de 12.266 euros, finançats en un 80% per l’agència i el 20% restant per l’ajuntament.

L’actuació ha consistit en la retirada de vegetació que envaïa la llera i suposava un obstacle per al pas de l’aigua, el control del rebrot de les espècies al·lòctones (principalment canya americana), i la plantació d’espècies arbòries de ribera al marge de la llera.

Els treballs garantiran la lliure circulació de l’aigua en cas d’avingudes i milloraran ambientalment aquest espai.

La Pobla de Mafumet és un municipi històricament vinculat al riu Francolí tota vegada que, fins l’arribada de la gran indústria als anys 70 del segle XX, la principal activitat econòmica de La Pobla era l’agricultura, principalment amb els cultius de l’olivera, la vinya i el préssec.

D’altra banda, la relació entre el municipi de La Pobla de Mafumet i el riu Francolí es manté vigent encara avui en dia, a través de l’activitat principalment olivarera que desenvolupa la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre, així com també a través de la gran bassa que, ubicada a tocar de la llera del riu, gestiona i manté una altra de les entitats pobletanes: la Comunitat de Regants la Sequieta.

Temas

Comentarios

Lea También