Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Retiren vegetació invasora a la conca del riu Francolí

L'ACa ha actuat en el torrent de Mas Blanc, en un tram fora de la zona urbana de Constantí.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El tram netejat al terme de Constantí té una longitut d'uns 900 metres.

El tram netejat al terme de Constantí té una longitut d'uns 900 metres.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha conclòs diversos treballs per adequar un tram d’uns 900 metres de longitud de la llera del torrent de Mas Blanc (conca del riu Francolí), situat entre l’antic camí de Tarragona a Montblanc i la seva confluència amb el riu Francolí.

L’actuació, amb un cost proper als 5.000 euros, s’ha dut a terme fora de zona urbana del terme muncipal de Constantí, a la comarca del Tarragonès.

Els treballs s’han desenvolupat en una superfície de més de 3.000 metres quadrats i han consistit, principalment, en retirar la vegetació invasora (principalment canya americana) present en aquest tram. També s’ha fet una desbrossada selectiva de la vegetació que hi havia a la llera i que suposava un obstacle a la lliure circulació de l’aigua.

L’actuació, per tant, ha tingut una doble finalitat: per una banda eliminar la vegetació invasora, tot afavorint el creixement de les espècies autòctones, i per l’altra, garantir la lliure circulació de l’aigua i minimitzar el risc en cas d’avingudes.

Temas

Comentarios

Lea También