Revisaran l’estat de més de 300 esglésies de l’Arquebisbat de Tarragona i el Bisbat de Tortosa

El Departament de Cultura adjudica els treballs per un import de 88.000 euros

06 septiembre 2018 13:31 | Actualizado a 08 septiembre 2018 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Cultura ha adjudicat per poc més de 88.000 euros els treballs d’anàlisi i valoració de l’estat estructural, físic i de conservació d’un total de 326 temples protegits com a patrimoni arquitectònic de l’Arquebisbat de Tarragona i del Bisbat de Tortosa.

Les tasques que formen part d’aquest contracte consisteixen en la inspecció visual i l’examen de l’estat de conservació d’esglésies per a l’obtenció d’uns barems objectius que determinin tant el grau com la urgència en les intervencions de salvaguarda que es proposin en aquelles esglésies amb estat deficient o molt deficient, atenent al diferent grau d’estabilitat estructural, estat físic, de conservació i condicionament d’aquests temples.

El contracte consta d’un lot per al Bisbat de Tortosa i de tres per al de l’Arquebisbat de Tarragona. En aquest segon cas, es tracta d’un lot de 98 esglésies de les comarques del Priorat, el Baix Camp i l’Alt Camp; d’un altre lot de 66 esglésies de les comarques de la Conca de Barberà, les Garrigues i l’Urgell; i per últim, d’un tercer lot de 67 esglésies del Tarragonès i el Baix Penedès. 

Les tasques s’han de fonamentar en l’examen aprofundit de l’estat actual estructural, físic, de conservació dels materials i condicionament del conjunt d’edificis afectats, la seva entitat arquitectònica i els valors patrimonials.

En aquest sentit, es plasmarà la informació en unes fitxes individualitzades per a cada església en què es detallarà: les dades generals del monument, l’estat actual de les diferents parts i elements i estat general amb la identificació gràfica del seu estat de conservació. 

De la suma del coneixement dels valors històrics i artístics dels edificis, així com de l’anàlisi del seu estat actual arquitectònic, han de derivar els criteris generals que han de regir la valoració del seu estat estructural, de conservació i agençament i de les causes de les possibles deficiències detectades; alhora que també s’hauran d’apuntar propostes d’intervenció que caldria efectuar en aquelles esglésies amb estat deficient o molt deficient.

Comentarios
Multimedia Diari