Rigau veu electoralistes els cromos

La diputada d'ICV, Hortènsia Grau, compara l'intent d'introduir a les escoles la col·lecció editada per la candidatura de CiU amb la reforma Wert

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha defensat aquest dimecres la decisió de retirar a una vintena de centres escolars un àlbum de cromos editat pel candidat de CiU a l'Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, per la seva "connotació electoral".

En resposta a Hortènsia Grau (ICV-EUiA) durant la sessió de control al Govern català al Parlament, Rigau ha assegurat que la decisió de distribuir l'àlbum es va prendre sense el permís de la Conselleria, el que ha comportat la dimissió de la directora del Camp d'Aprenentatge de Tarragona, Núria Montardit.

Hortènsia Grau li ha preguntat per aquest àlbum de 144 cromos que se centra en tarragonins il·lustres de la història, en 19 dels quals apareix el lema 'Abelló, el teu alcalde', i l'ecosocialista ha augurat per a Tarragona un futur "tronat, ranci i carrincló, basat en els valors de la Llei Wert" si CiU governa la ciutat, i a més ha criticat el tipus de personatges més recurrents de l'àlbum.

Segons la consellera, el candidat Abelló va lliurar el material a la dimitida Montardit --la qual coneixia-- i aquesta va decidir repartir l'àlbum a diversos centres, fet que Ensenyament considera un error: hi veu electoralisme, malgrat considerar que el material és interessant per a la història de Tarragona.

Rigau ha explicat que es va decidir retirar-ho de les escoles i Montardit ha presentat la seva dimissió: "S'ha actuat de la millor manera. Si volen treure-hi més punta, està legitimada, però l'administració educativa ha actuat de manera absolutament recta".

Grau ha criticat que els 144 personatges dels cromos estan descontextualitzats del relat històric de Tarragona, que l'àlbum ignora el conflicte social i que les poques dones que apareixen són monges i que fins i tot una és una fantasma.

En el seu torn de rèplica, Rigau ha dit sobre la distribució de l'àlbum: "Com que la decisió no era encertada, no ens correspon entrar en el contingut del material. Si li estranya que a la història de Tarragona hi hagi personatges eclesiàstics, serà difícil que entengui la realitat actual".

 

Comentarios
Multimedia Diari