Riudoms surt al carrer per la 35a Fira de l´Avellana tot i la pluja

El certamen compta amb 120 expositors repartits en 16.000 metres quadrats de recinte firal

19 mayo 2017 22:06 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El centre de Riudoms s’ha convertit un any més en un gran aparador per promocionar el producte estrella de la comarca: l’avellana. Des de divendres i fins avui, són tres dies en els quals tot el poble es bolca de ple en la celebració de la 416a Fira de Sant Llorenç i 35a Fira de l’Avellana. Ahir, però, el certamen va passar per aigua, i és que durant tot el dia el cel va amenaçar pluja.

Al matí es va poder celebrar el torneig de natació a la piscina municipal. A primera hora de la tarda, l’aigua es feia present i això va obligar a ajornar la primera edició de la Cursa Femenina Solidària en benefici de la lliga contra el càncer, que es farà avui a les 17 h. Tot i això, la pluja no va evitar que a partir de les sis de la tarda el recinte firal obrís portes i que, a poc a poc, la gent sortís a fer un tomb entre els diferents estands, tot i que no en el grau d’afluència que s’esperava.

Durant la jornada també es va poder gaudir de diferents activitats familiars, com la visita guiada a la Casa Pairal d’Antoni Gaudí o la passejada amb ponis per als més petits pel pati de l’Escola Beat Bonaventura. Paral·lelament, la companyia de teatre de carrer Xip Xap, va protagonitzar una cercavila pel recinte.

 

Més de 120 expositors

Any rere any, la cita creix i, enguany, ja acull més de 120 expositors al llarg dels 16.000 metres quadrats de recinte firal entre els patis de les escoles, la plaça de la Palmera i l’avinguda de Josep Maria Sentís.

Divendres, la fira obria portes a les sis de la tarda, tot i que no va ser inaugurada oficialment fins a les 20.30 h de la mà del riudomenc Eugeni Perea, doctor en Història Moderna i actual cap de l’Arxiu de la Diputació de Tarragona.

Tot seguit, es va tallar la cinta inaugural i es va donar pas a un cap de setmana dedicat a l’avellana i als productes que se’n deriven. De fet, una de les millors maneres de promocionar l’avellana és mostrar els diferents usos que se li pot donar a la cuina, ja que, segons el president de la Cooperativa de Riudoms, Salvador Gras, «la majoria de gent menja avellanes, però no coneix el valor autèntic del producte».

És per aquest motiu que durant els dies previs a la fira s’elabora un receptari amb propostes culinàries innovadores on l’avellana és l’ingredient central.

Enguany, hi ha receptes com l’espuma d’avellanes amb cremós d’orxata i bescuit de cacau, bocaditos de xocolata i avellana, bombons d’avellanes, cereals i ametlles o piruleta de llagostí amb avellana i tomàquet.

Més enllà del producte central, el certamen també presenta mostres artesanes, parades tradicionals, punts d’alimentació, degustació i jardineria, el sector que ha crescut més.

Comentarios
Multimedia Diari