Riudoms treu a licitació el bar de l'espai esportiu municipal

Es tracta d'una concessió de quinze anys que inclou la gestió del bar-restaurant de les instal·lacions

19 mayo 2017 21:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Compte enrere de la convocatòria de licitació per a la concessió de l’ús privatiu per a l’explotació del bar-restaurant dels equipaments esportius de Riudoms. Queda una setmana perquè el consistori cedeixi la gestió del bar-restaurant de l’espai esportiu municipal a una empresa que es comprometi a dinamitzar-lo i alhora realitzar les pertinents millores. Fins al dia 7 de desembre a les dues de la tarda, els interessats poden fer arribar les seves ofertes a l’Ajuntament, que un cop tancada la convocatòria estudiarà quina és la millor opció.

La licitació permetrà que la persona o empresa resultant del procés de selecció gestioni aquest espai durant quinze anys. En aquest període de temps, haurà de realitzar una sèrie de millores en l’equipament. Concretament, serà necessari que es facin obres per tal de finalitzar la construcció del porxo de fusta i pèrgola existent, les instal·lacions de la cuina i la pavimentació de l’entrada de formigó. En total, els treballs tenen un cost que s’apropa als 31.000 euros més IVA.

Les instal·lacions estan situades en un punt estratègic del municipi, perquè es troba en el punt on es concentren tots els equipaments esportius del poble, des de futbol fins a pàdel. Per tant, és un lloc concorregut pel conjunt de riudomencs. Dels 2.600 m2 que ocupen les instal·lacions esportives, 271,12 m2 pertanyen al bar-restaurant. Els equipaments esportius municipals es troben actualment al carrer Salvador Espriu, s/n, de Riudoms.

Punts positius de les ofertes

A l’hora d’escollir l’oferta guanyadora, el consistori riudomenc tindrà en compte certs aspectes. Aquests són dos: el primer, el lloguer que es pagarà a l’Ajuntament, mentre que el segon fa referència a la creació d’un espai lúdic infantil. Malgrat que cap de les dues coses és obligatòria per aconseguir la licitació, sí que és cert que són punts que permetran una valoració més positiva per part del govern local. En el cas del lloguer, l’Ajuntament reclama un lloguer mínim de 360 euros mensuals al guanyador de la convocatòria. A canvi, l’administració local es compromet a posar a disposició del concessionari el corresponent sòl de domini públic afectat per l’objecte de la concessió. Si els interessats pugen aquesta oferta de lloguer, també obtindran més punts per gestionar aquest espai. En canvi, no s’admet una oferta que rebaixi el preu d’aquest lloguer.

D’altra banda, al concessionari d’aquest espai se li demanarà una garantia definitiva en cas d’incompliment del contracte o impagament d’algun deute a la finalització de la seva concessió. Així doncs, haurà de deixar com a fiança un import que sobrepassa els tres mil euros, més concretament, haurà de deixar-ne 3.150,26 euros com a garantia definitiva.

Pel batlle de Riudoms, Josep Maria Cruset, la licitació del bar-restaurant dels equipaments esportius ha d’implicar un bon servei. «En el preu de sortida ja queda clar que l’Ajuntament no busca guanyar beneficis, sinó que opta per facilitar un bon servei envers la ciutadania. El que es busca és que hi hagi un marge econòmic beneficiari pel concessionari», explica l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari