Roben el bust del vallenc Narcís Oller a Barcelona

La peça estava al barri de Gràcia. El consistori barceloní diu que cap dels seus departaments l’ha retirat per un manteniment

11 agosto 2018 09:16 | Actualizado a 04 octubre 2018 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És un bust de bronze, obra d’Eusebi Arnau i Mascort que recorda a l’escriptor vallenc Narcís Oller i que estava fins fa uns dies  sobre un pedestal al barri de Gràcia de Barcelona. 

Però els veïns de la zona es van adonar que faltava l’escultura. Inicialment van creure que per alguna raó s’havia tret. Potser per fer tasques de restauració. Però era molt estrany perquè semblava que l’ancoratge estava forçat. Així que ho van advertir a l’Ajuntament barceloní. 

Però ’Ajuntament de Barcelona ha explicat que cap dels seus departaments ha retirat l’escultura per tal de realitzar tasques de manteniment. Tampoc la Guàrdia Urbana  ha rebut denúncia o avís de bretolada contra el bust. Així, tot apunta a un robatori.
Orgull de Valls

La peça, tot i estar a Barcelona, era un orgull pels vallencs, ja que tenien a un dels seus veïns més il·lustres a un dels barris més  emblemàtics de la capital catalana. L’escultura va ser inaugurada l’any 1942.  L’Ajuntament de Barcelona denunciarà la desaparició davant els Mossos d’Esquadra.

Aquest homenatge a Narcís Oller va ser poc abans de proclamar la República. El va impulsar  Francesc Matheu. L’escultor Eusebi Arnau va rebre l’encàrrec de construir l’obra. La va acabar l’any 1932, però no es va trobar un emplaçament per ubicar-la fins al 1934. 

De fet l’escriptor vallenc va estar primerament a la Via Augusta, fins que l’any 1942 es va traslladar a la plaça de Gràcia que porta el nom de l’escriptor. A més del valor del material, l’escultura destaca pel valor cultural del seu autor.  

L’escultor del bust, Eusebi Arnau, va ser un escultor català que també va crear l’escultura del Salvador a l’Hospital de Sant Pau, el Sant Jordi de Casa Ametller. A més fa ver l’estàtua de Joan Maragall al Parc de la Ciutadella i el monument al Doctor Robert, un conjunt escultòric ubicat a la plaça Tetuan.

Comentarios
Multimedia Diari