Rocafort de Queralt estrenarà xarxa d’aigua potable i nova pavimentació

Amb un pressupost que ascendeix a 165.330 euros, l’obra serà al carrer Santa Llúcia i a la plaça del Baró de Rocafort

28 noviembre 2020 08:00 | Actualizado a 28 noviembre 2020 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dues de les vies més importants del municipi de Rocafort de Queralt, a la Conca de Barberà, se sotmetran a un canvi de fesomia aviat, i també se’n renovarà la xarxa d’aigua potable. Es tracta del carrer Santa Llúcia i de la plaça del Baró de Rocafort.

En el cas del carrer, es refarà el paviment que «té molts dèficits d’esquerdes», mentre que pel que fa a la plaça, aquesta «quedarà tota pavimentada i arranjada», explica al Diari l’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca. En ambdues zones es renovaran les canonades d’aigua, seguint la política que s’ha anat fent darrerament de canviar-les a tot el poble.

Des de la legislatura passada «teníem el 90% de les canonades de subministrament amb fibrociment i ara les estem canviant a polietilè», diu Roca. Després d’anar arranjant diverses zones, «ara ja estem al 60%», apunta.

«És una obra de gran envergadura, necessària per al poble, perquè si no, entrem en una dinàmica de desgast de les vies públiques», afegeix.

La inversió per a dur a terme aquestes actuacions és de 165.330 euros, procedents, majoritàriament, del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Tot i que aquesta és una obra important pel poble, que ajudarà a millorar l’estat de dos dels seus carrers, la intenció de l’Ajuntament de Rocafort de Queralt, ibnicialment era una altra. Es volien utilitzar els diners del PUOSC en poder fer realitat una de les seves promeses electorals, que poc té a veure amb aquestes obres i que està relacionada amb el repoblament rural. «Ens hagués fet molta il·lusió poder dedicar aquest pressupost al foment de l’habitatge de qualitat i a un preu raonable per qui s’hi volgués acollir; hauria estat una molt bona oportunitat», relata l’alcalde.

Les bases de la subvenció del PUSOC, però, no permetien aquesta mena de projectes i «ens vam haver de cenyir a arreglar carrers», explica.

El municipi va presentar aquest projecte de renovació de les canonades d’aigua potable i un altre per a la reforma d’un dels camins del poble. En primera instància es van concedir 120.000 euros pels carrers i tan sols 30.000 per l’arranjament del camí, quan el pressupost total ascendia a 200.000 euros.

«Durant el període d’al·legacions vam decidir que els 30.000 euros passessin al projecte dels carrers i vam desestimar l’altre, així queda quasi tot el pressupost cobert», diu Roca.

Altrament, el municipi ha fet un pas més endavant pel que fa a les noves tecnologies i fa unes setmanes que es va començar a introduir fibra a tot el poble, una tasca que ja està finalitzant.

Aquesta és una bona notícia, ja que a banda de millorar el servei dels abonats que ho desitgin, aquesta obra també va associada a un projecte molt més gran. Gràcies a una altra subvenció, «podrem instal·lar fins a 15 punts de wifi a tot el poble per tenir connexió al carrer», explica l’alcalde.

Comentarios
Multimedia Diari