Más de Tarragona

Ruta per les vinyes de Nulles per descobrir l'origen de la calçotada

La Vinícola ha posat en marxa una activitat que proposa descobrir l'origen d'aquesta tradició gastronòmica posant també l'accent en el vi, un element important en una calçotada

Montse Plana

Whatsapp
Adam Albert i Francesc Boronat, de la Vinícola de Nulles, amb restauradors de l'Alt Camp. Foto: Montse Plana

Adam Albert i Francesc Boronat, de la Vinícola de Nulles, amb restauradors de l'Alt Camp. Foto: Montse Plana

Una ruta per les vinyes és el que proposa la Vinícola de Nulles per conèixer l’origen de la calçotada. L’objectiu és aproximar el visitant a l’essència d’aquesta tradició gastronòmica vallenca i unir-la amb el vi, un altre element molt important. D’aquesta manera, les vinyes de Nulles es convertiran en l’escenari principal d’una ruta que portarà a descobrir la importància del clima i la terra en la producció del vi, «l’essència de la calçotada», va dir un dels organitzadors, Adam Albert, ahir a la presentació.

La ruta continuarà amb una visita a Mas Capestanys, on es cultiva calçot IGP de Valls. Serà aquí on els masovers explicaran l’origen de la calçotada i com es cultiva aquest producte. L’activitat finalitzarà amb una visita guiada a la Catedral del Vi i amb un tast de caves o vins Adernats.

Buscant sinergies

Tal com va destacar Francesc Boronat des de la Vinícola de Nulles, ‘L’origen de la calçotada’ no és una activitat que es realitzi únicament des de la cooperativa, sinó que s’han unit esforços amb restauradors de la comarca. En aquest sentit, el visitant podrà acabar la ruta fent una calçotada en un dels sis restaurant de l’Alt Camp que des de la Vinícola es recomanaran. «El més important és vendre un territori, no un producte», va destacar Boronat.

L’activitat, que ja s’ha posat en marxa, vol aprofitar el turisme que durant l’hivern ve a l’Alt Camp i, sobretot, a partir d’aquest diumenge amb el tret de sortida oficial a la temporada de calçots.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También