Sa Majestat té un Pokémon Go

El Ball de la Reina Maria Cristina tornà a repassar satíricament l´actualitat del barri i també de la ciutat, com el Cas Inipro, la brutícia dels carrers o el tancament d´un club cannàbic, amb una referència als malaltissos dels videojocs.

19 mayo 2017 18:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Què fa Cronista Sessé mirant sota les faldilles de la reina Maria Cristina? Doncs intentant buscar un Pokémon Go, però amb la mala sort que no n’hi havia cap. Amb aquesta escena començava ahir la presentació del Ball de la Reina Maria Cristina dins les festes del barri, un acte tradicional que enguany s’havia d’haver fet dues vegades però que finalment només va poder ser ahir, ja que la pluja va obligar a suspendre la representació de divendres al vespre.

«Si es tracta de canviar els noms, jo en vull un, que és fastigós, però que és molt descriptiu: carrer de caca de gos». És la crítica que ahir al vespre feia Hernández Sanahuja en el tradicional Ball de la Reina Maria Cristina, que obria oficialment les festes d’aquest barri. I és que la brutícia a la ciutat fou el tema central, des de les males olors dels contenidors al que llancen la brossa fora d’hora.

Aquest acte tradicional de les festes de Maria Cristina tornar a fer un repàs satíric a alguns aspectes d’actualitat del barri, com ara l’enderrocament de l’antiga comandància de la Guàrdia Civil –situat al carrer que porta el nom d’un dels protagonistes de la representació, el teòleg i advocat Antolín López Peláez–, als borratxos que vomiten davant d’un pub de la zona o el tancament d’un club de cànnabis per part de la Guàrdia Urbana.

També va haver-hi paraules de record cap a una veïna, Blanca Tàrrega, que morí assassinada al bloc on vivia, molt a prop d’on es feia ahir la representació: «Jo vull recordar a la Blanca, psicòloga, de més a dalt, que sempre ajudava els joves amb dedicació total. Fins que aquell maleït dia entrant dins del seu portal va manllevar-li la vida un salvatge criminal», deia l’arqueòleg i historiador Bonaventura Hernández Sanahuja en mig dels aplaudiments del públic.

Però els personatges no es van oblidar de la resta de Tarragona, com el cas Inipro: «Precisament aquí al barri hi ha un implicat que és veí: ‘L’exassessor de l’alcalde que va haver de dimitir (...) La CUP alça la catifa, el PSC diu que això és nul. La Floria dóna la cara i l’alcalde estreny el cul’», comentava l’avinguda de Catalunya. Retallades sanitàries, els Jocs Mediterranis i els últims episodis de contaminació a la petroquímica van ser alguns dels temes repassats, on tampoc va faltar el Nàstic i el seu «quasi» ascens a primera.

La política

Les picabaralles polítiques, la visita del rei Felip VI, la posada en marxa de la presó de Mas d’Enric o la crisi dels refugiats van ser altres assumptes en vers que Isabella Ramírez Parra –escolà–, Èric Olivé Figuerola –Cronista Sessé–, Èric Pujol Pedrol –López Peláez–, Georgina Olivé –avinguda de Catalunya–, Josep Maria Tuset –Hernández Sanahuja– i Dolors Figuerola –Reina Maria Cristina– van representar sota la direcció d’Oriol Grau, que també s’ha encarregat del guió.

Ahir, darrer dia de les festes del barri, va tenir lloc el tradicional concurs de truites que, després de la ‘deliberació’ del jurat –i que dóna premis a tots els participants– van ser degustades pels assistents. Enguany van ser vuit els plats presentats. El premi Pokeball va ser per a Georgina Olivé, el de la Patrulla Canina per a Ester Figuerola i el Nemo per a Dolors Solé. I el premi al millor balcó va ser per a la família Bori.

Comentarios
Multimedia Diari